Venstre går ikke til valg på skattelettelser
Finansminister Kristian Jensen (V).
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Politik Af
Skatteborgerne skal ikke regne med, at skatten på arbejdsindkomst bliver sat yderligere ned inden næste folketingsvalg.

Sådan lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V) i et interview med Berlingske.

Samme budskab blev forleden sendt fra Liberal Alliances sommergruppemøde, hvor økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) slog fast, at partiet har taget de store skatteslagsmål i denne valgperiode.

Men hvor Liberal Alliance forsikrer vælgerne om, at skattelettelser vil være et centralt budskab fra partiet, når der inden for det næste år skal holdes folketingsvalg, så vil Venstre næppe gå til valg på at sænke marginalskatten.

- Vores udgangspunkt i Venstre har siden 2001 været et skattestop. Udgangspunktet har været, at vi lover det, vi kan være sikre på at holde, siger Kristian Jensen til Berlingske.

- Vi kan holde skatterne i ro og sørge for, at de ikke bliver sat på. Hvis der bliver mulighed for at sænke dem efterfølgende, synes vi, det er positivt.

- Men jeg kan hverken sidde her eller senere og love, at vi har en bestemt plan for skattelettelser, siger Kristian Jensen til Berlingske.

De Konservatives formand, justitsminister Søren Pape Poulsen, siger til avisen, at hans parti i lighed med Liberal Alliance går til valg på skattelettelser.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


C25 i største kurshop siden februar: Ambu topper eliteindeks

Analytikere: Derfor reagerer markedet så voldsomt på nye salgstal fra Genmab - og derfor er tallene ikke helt så skuffende, som de ser ud

Ilse Jacobsen trækker sig fra DR-program efter kritik

Genmabs pengemaskine skuffer: Aktien i brat uvending

Dansk flymilliardær får ny ejer ombord i livsværket

Genmab faldt 13 pct. på skuffende salgstal - analytiker vurderer at Genmab når i mål for hele året

Dansk urfirma går konkurs efter få år: "Det er brandærgerligt og man siger da nogle grimme ting"

Flere ældre trækker milliarder ud af råderummet: "Dilemmaet for politikerne er, at der stort set ikke er noget tilbage"