Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg
Donald Trump.
Foto: Alexander Zemlianichenko/Ritzau Scanpix
Politik Af
USA's præsident, Donald Trump, svarer nej til et spørgsmål om, hvorvidt USA stadig er mål for russisk indblanding.

Dermed modsiger han amerikanske efterretningstjenesters vurdering af, at Rusland fortsat forsøger at blande sig i amerikanske valg.

Trump blev onsdag spurgt af en journalist, om Rusland stadig modarbejder USA. Han svarede et kort "nej" og gentog dette svar, da journalisten spurgte igen.

Dan Coats, der er chef for USA's nationale efterretningstjeneste, sagde tidligere på ugen, at Rusland fortsætter sine forsøg på at blande sig i USA's kommende midtvejsvalg i november.

"Vi har været tydelige i vores vurderinger af russisk indblanding i valget i 2016 og deres fortsatte, gennemtrængende bestræbelser på at undergrave vores demokrati," sagde Coats i en udtalelse mandag.

Han tilføjede, at Rusland er den mest aggressive aktør, men at også lande som Nordkorea, Kina og Iran er aktive.

Trump, der har fået massiv kritik efter sit topmøde med Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger onsdag, at "ingen præsident nogensinde har været så skrap, som jeg har været over for Rusland".

"Vi gør det virkelig godt, formentlig så godt, som nogen nogensinde har gjort med Rusland," siger Trump onsdag til journalister forud for et regeringsmøde i Det Hvide Hus.

Præsidenten tilføjer, at Putin "forstår det, og han er ikke glad for det".

Tirsdag måtte Trump foretage en opsigtsvækkende kovending.

På topmødet med Putin havde Trump tilsyneladende større tiltro til Putins ord om, at Rusland ikke havde blandet sig i det amerikanske valg i 2016, end sine egne efterretningstjenesters konklusion om, at det havde Rusland.

Derfor måtte Trump tirsdag trække i land med en forklaring om, at han havde glemt et "ikke", da han kom med den kontroversielle kommentar på pressemødet mandag.

/ritzau/Reuters

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"

Nykredit i kovending om udbyttefinte: Kendte til formål med udskældt fond

Whistleblower i Danske Bank: Jeg blev tilbudt penge for at holde min mund