Politisk flertal letter krav til økologisk landbrug i tørken
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Politik Af
Et flertal i Folketinget, bestående af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imødekommer ønsker fra dansk landbrug for at lette tørkens konsekvenser.

Økologer får blandt andet midlertidig mulighed for at sænke grovfoderandelen uden at miste deres økologiske status. Det skriver Miljø og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Landbruget står i en meget vanskelig situation. Derfor har jeg sammen med regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet drøftet forslagene fra landbruget på Miljø- og Fødevareministeriets område. Vi er enige om følge udviklingen tæt den kommende tid og allerede nu sætte ting i værk, som for eksempel kan hjælpe med til at skaffe foder til dyrene. Vi er ikke herrer over vejr og vind, men vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i pressemeddelelsen.

En periode med sænkede kravTørken har gjort det vanskeligt for landbruget at skaffe foder nok til dyrene. Særligt svært er det for de økologiske landbrug, der skal leve op til særlige krav for, hvad dyrenes foder skal bestå af.

Det bliver der nu lempet på med aftalen, så økologiske landbrug i en periode kan sænke indholdet af grovfoder i foder til kvæg fra 60 til 50 procent uden at miste deres status som økologisk.

Samtidig kan der gives dispensation til at bruge foder, som er høstet på marker, der er under omlægning til økologi, og derfor dyrkes efter økologiske principper.

Endelig gives der også tilladelse til at høste græs på brakarealer og bruge dette til foder. Bekendtgørelsen ændres hurtigst muligt.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

NKT-aktien fortsætter nedtur og falder 6,5 pct - få analysen her

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"

Nykredit i kovending om udbyttefinte: Kendte til formål med udskældt fond