Trump før møde med Putin: Overvejer at spørge til udlevering af 12 tiltalte russere
Donald Trump.
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Mandag skal den amerikanske præsident Donald Trump mødes med Ruslands præsident Vladimir Putin i den finske hovedstad Helsinki.

Her overvejer han at spørge Putin om at udlevere de 12 russiske efterretningsofficerer, der er tiltalt for at have hacket Demokraternes computernetværk i 2016. Det siger han i et interview med CBS News

"Måske gør jeg det. Jeg havde ikke tænkt på det. Men jeg vil bestemt spørge om det. Men igen var det under Obama-regeringen. De gjorde hvad end det nu var, under Obama-regeringen," siger Trump til CBS News. 

For to dage siden blev 12 russiske efterretningsofficerer tiltalt af en såkaldt storjury i USA for at have hacket Demokraternes computernetværk, da Hilary Clinton var præsidentkandidat i 2016.

Tiltalen er en del af undersøgelsen af forholdet mellem Rusland og Trumps valgkampagne.

Ifølge vicejustitsminister Rod Rosenstein har russerne angiveligt hacket valgsystemet og stjålet informationer om en halv million vælgere.

Ifølge Rosenstein er der ikke beviser for, at nogen amerikanere har været i bevidst kontakt med de russiske efterretningsofficerer ligesom der heller ikke er beviser for, at den påståede hacking har haft indvirkning på stemmerne. Før tiltalen blev offentliggjort, blev Trump orienteret om det.

Langer ud efter Obama

I kølvandet på tiltalen har Trump over de seneste dage langet ud efter Obama-regeringen på sin Twitter-profil.

"De historier, I har hørt om de 12 russere fandt sted under Obama-regeringen, ikke Trump-regeringen. Hvorfor gjorde de ikke noget ved det, især når Obama angiveligt var informeret af FBI i september, før valget?" skrev Trump 14. juli.Senere skrev han:

"Disse russiske individer udførte deres arbejde under Obama-årene. Hvorfor gjorde Obama ikke noget ved det? Fordi han troede, at Hillary Clinton ville vinde, derfor. Har intet at gøre med Trump-regeringen, men fake news vil ikke skrive sandheden, som sædvanlig!"


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

NKT-aktien fortsætter nedtur og falder 6,5 pct - få analysen her

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"

Nykredit i kovending om udbyttefinte: Kendte til formål med udskældt fond

Whistleblower i Danske Bank: Jeg blev tilbudt penge for at holde min mund