Valuta: Pundet svækkes efter Trump-kommentarer
Foto: Leonhart Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske præsident, Donald Trump, er fredag med til at svække det britiske pund overfor dollar, efter han i et interview med den britiske avis The Sun har påpeget de udfordringer som den britiske premierminister, Theresa May, står overfor.

Det skriver Financial Times, som fastslår, at udviklingen ikke kan tilskrives en styrkelse af dollar, der for sin part ligger tæt på uændret i forhold til en kurs af øvrige valutaer.

  I interviewet med The Sun siger den amerikanske præsident, at premierminister Theresa May's brexit-plan vil "dræbe" udsigterne til en handelsaftale med USA.

Fredag koster et pund 1,3124 dollar, mens det torsdag kostede 1,3205 dollar. Siden sidste fredag er pundet svækket med 0,9 pct. overfor dollar.

"Pundet får modvind fra en meget usædvanlig retning. Trump kritiserede Mays brexit-plan på en meget direkte måde i begyndelse af sit besøg, og det lægger en dæmper på forhåbningerne om en bilateral handelsaftale," siger Esther Reichelt, der er analytiker hos Commerzbank i Tyskland, til Financial Times.

I stedet har Trump rost den tidligere udenrigsminister Boris Johnsom, som er trådt ud af Mays regering i protest mod hendes blødere brexit-linje, påpeger analytikeren.

Kigger man på det tunge valutakryds - euro overfor dollar - svækkes den fælles europæiske valuta også. Fredag koster en euro 1,1634 dollar, mens prisen torsdag eftermiddag var 1,1658 dollar for en euro.

Det går 112,58 yen på en dollar fredag. Dermed rører valutaen sig nærmest ikke, da der gik 112,62 yen for en dollar torsdag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format