SPD med ultimatum til Merkel: Vi forlader regeringen, hvis der kommer lukkede migrantcentre
Scanpix/Omer Messinger
Politik Af
Socialdemokraterne i Tysklands regering vil forlade koalitionen med de to konservative partier, CDU og CSU, hvis de går videre med en plan om at oprette lukkede centre for migranter ved grænsen til Østrig.

"Masselejre, hvor flygtninge lukkes inde i ugevis, bliver ikke oprettet med SPD (i regeringen, red.)," siger SPD's generalsekretær, Lars Klingbeil, til kanalen ZDF.

Klingbeil understreger dog, at han bevarer optimismen. Han tror, at det vil lykkes for de tre partier at finde et kompromis.

Det næste vigtige skridt bliver ifølge partisekretæren, at forbundskansler Angela Merkels regering skal indgå en bilateral aftale med Østrig om at returnere migranter dertil.

Merkel er under hårdt pres fra begge CDU's koalitionspartnere.

Under et EU-topmøde i sidste uge kunne hun kortvarigt ånde lettet op, da det lykkedes at lande en migrantaftale med de øvrige stats- og regeringschefer i EU.

Men aftalen havde mange løse ender, og den kunne ikke tilfredsstille CDU's bayerske søsterparti, CSU. Traditionelt har CDU og CSU hængt uløseligt sammen i tysk politik.

CSU's partileder, Horst Seehofer, der også er tysk indenrigsminister, har truet med at trodse forbundskansleren og afvise migranter ved grænsen.

Et kompromis tegnede sig, da de to partier meddelte, at man vil oprette centre for migranter ved grænsen til Østrig.

Regeringspartiet SPD, som man ikke havde hørt meget til i debatten, står meget langt fra især CSU i spørgsmålet om flygtninge og migranter.

Der er delstatsvalg i Bayern 14. oktober, og CSU har skærpet kravene til Merkel om migrantstramninger betydeligt den seneste tid.

CSU er bekymret over højrefløjspartiet Alternative für Deutschland (AfD), som ventes at høste mange stemmer på en stærkt indvandringskritisk politik.

/ritzau/dpa


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske Bank lukker ned for aktiviteter i Baltikum og Rusland: "Vi er kede af at skulle forlade Estland på den baggrund"

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Aktier: Wall Street åbner med små minusser

  Boligejere må til lommerne: Realkreditten har hævet lånegebyrer med 16 pct

  Peter Ingemann: "Jeg har haft 11 ejerboliger de sidste 15 år, og det er min pensionsopsparing ved siden af"

  Tidligere topchef i Pandora stopper i bestyrelsen

  Det estiske finanstilsyn bekræfter: Danske Bank skal være ude af Estland om otte måneder

  Danske Bank-aktien dykker efter estisk udvisning

  Lars Larsens sushikæde investerer sig til tocifret millionunderskud