Truede med at vælte regeringen: Nu laver Seehofer kompromis med Merkel i asylstrid
Axel Schmidt/Ritzau Scanpix
Politik Af
Opdateret kl. 22.59: Forbundskansler Angela Merkel og hendes indenrigsminister, Horst Seehofer, er nået frem til et kompromis i den strid om asylpolitikken, der har domineret tysk politik de seneste dage.

Horst Seehofers CSU, der er søsterpartiet til Angela Merkels CDU, havde ellers truet med at forlade regeringen over striden, der altså nu foreløbig er bilagt.

"Vi har fundet frem til en holdbar løsning. Der er opnået klar enighed mellem vore to konservative partier. Jeg bliver ved med at være indenrigsminister," siger Seehofer efter maratonmøder i Berlin mandag ifølge Reuters.

Seehofer siger, at "vi har en klar løsning til, hvordan illegal migration skal stoppes ved den østrigsk-tyske grænse".

Ifølge Reuters siger politikere fra CDU, at der er tale om af aftale, der standser asylansøgere registreret i andre lande fra at komme ind i Tyskland.

Truede med at forlade regeringen

På det sociale medie Twitter har minister for digitalisering Dorothee Bär (CSU) umiddelbart lagt en aftaletekst op, der skriver, at der indføres et nyt grænseregime.

Topledere fra Merkels CDU og søsterpartiet CSU, der ledes af Seehofer, kæmpede dagen igennem for at løse asylstriden, som truede med at vælte den tyske koalitionsregering.

Seehofer truede med at forlade regeringen, hvis Merkel og CDU ikke skærper den tyske asylpolitik.

Striden bestod i, at Horst Seehofer ikke var tilfreds den tyske asylpolitik og ej heller den aftale, der blev indgået af EU's regeringschefer fredag.

Horst Seehofer har villet stoppe asylansøgere ved grænsen til Bayern, mens Angela Merkel har søgt en europæiske løsning.

Så sent som natten til mandag var Horst Seehofer alt andet en forhandlingsvenlig i sin retorisk over for den tyske kansler.

"Jeg vil ikke lade mig sparke af en forbundskansler, som kun er forbundskansler i kraft af mig," sagde han med henvisning til CSU's gode valgresultat i Bayern.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ambu nedjusterer i opdateret treårsplan

Nordea: Tysk ECB-boss betyder markedsuro

IC Group nedjusterer forventningerne efter ny tilbagegang - formand trækker sig

Bagmandspolitiet ransager Nordeas danske hovedsæde i hvidvasksag

Det kan vi lære: Tilbage til arbejdsbordet, ATP

Aktieluk i USA: Milde rentevinde løftede - Sotheby's og Array i kurshop

Radikale frustrerer rød blok med krav

Novozymes vil fyre i hovedkontor og styrke sælgerne