Truede med at vælte regeringen: Nu laver Seehofer kompromis med Merkel i asylstrid
Axel Schmidt/Ritzau Scanpix
Politik Af
Opdateret kl. 22.59: Forbundskansler Angela Merkel og hendes indenrigsminister, Horst Seehofer, er nået frem til et kompromis i den strid om asylpolitikken, der har domineret tysk politik de seneste dage.

Horst Seehofers CSU, der er søsterpartiet til Angela Merkels CDU, havde ellers truet med at forlade regeringen over striden, der altså nu foreløbig er bilagt.

"Vi har fundet frem til en holdbar løsning. Der er opnået klar enighed mellem vore to konservative partier. Jeg bliver ved med at være indenrigsminister," siger Seehofer efter maratonmøder i Berlin mandag ifølge Reuters.

Seehofer siger, at "vi har en klar løsning til, hvordan illegal migration skal stoppes ved den østrigsk-tyske grænse".

Ifølge Reuters siger politikere fra CDU, at der er tale om af aftale, der standser asylansøgere registreret i andre lande fra at komme ind i Tyskland.

Truede med at forlade regeringen

På det sociale medie Twitter har minister for digitalisering Dorothee Bär (CSU) umiddelbart lagt en aftaletekst op, der skriver, at der indføres et nyt grænseregime.

Topledere fra Merkels CDU og søsterpartiet CSU, der ledes af Seehofer, kæmpede dagen igennem for at løse asylstriden, som truede med at vælte den tyske koalitionsregering.

Seehofer truede med at forlade regeringen, hvis Merkel og CDU ikke skærper den tyske asylpolitik.

Striden bestod i, at Horst Seehofer ikke var tilfreds den tyske asylpolitik og ej heller den aftale, der blev indgået af EU's regeringschefer fredag.

Horst Seehofer har villet stoppe asylansøgere ved grænsen til Bayern, mens Angela Merkel har søgt en europæiske løsning.

Så sent som natten til mandag var Horst Seehofer alt andet en forhandlingsvenlig i sin retorisk over for den tyske kansler.

"Jeg vil ikke lade mig sparke af en forbundskansler, som kun er forbundskansler i kraft af mig," sagde han med henvisning til CSU's gode valgresultat i Bayern.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Milliardstøtte til Postnord skal granskes: "En privat investor ville aldrig tage en beslutning om at investere der"

  Våbenbutikker har siden nytår kunnet sælge peberspray lovligt: Vi sælger betydeligt mere, end vi havde regnet med

  Nyborgs strande, butikker og cafeer med skuespilleren Betty Glosted

  Iværksættere sagde deres job op for fire år siden: Nu omsætter duo for 53 mio

  Trump kæmper mod demokratisk resolution: "Vil jeg nedlægge veto? Ja, 100 pct"

  Fornem drue med beskeden etiket

  Ny pantelåner ser dagens lys: Selv de dyreste adresser i Hellerup kommer i butikken

  Heinz oplevede ketchup-effekt: Væltede ned med 27,5 pct. efter skuffende regnskab og en stævning fra myndighederne