Venstre: Frisk melding fra Elbæk splitter oppositionen
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politik Af
Det er en splittet opposition, der går til valg, mener Venstres politiske ordfører, Britt Bager, efter at Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, tirsdag meddelte, at han vil pege på sig selv som statsminister ved næste valg.

"Jeg synes da, at det er en lille smule paradoksalt, hvad der sker. Forstået på den måde, at det er selvfølgelig frisk af Uffe Elbæk, men det er paradoksalt, når Mette Frederiksen snakker om at samle landet, at hun så ikke kan samle sin egen opposition," siger hun.

  Uffe Elbæk har meddelt, at han hverken vil pege på Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, eller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han afviser dog at give garantier, for "tingene kan ændre sig i politik".

Det har fået SF til at kritisere Alternativet og beskylde dem for at styrke Lars Løkke Rasmussen.

Men i Venstre vil man ikke spekulere i, om man med Alternativets udmelding har opnået en stærkere startopstilling til næste valg.

Radikale ønsker også forandring

Hos De Radikale, der tidligere har siddet med de afgørende mandater ved et valg, forstår man godt Alternativets beslutning, siger gruppenæstformand Sofie Carsten Nielsen.

"Jeg ser det som et udtryk for forandring. Det ønske har vi også i Det Radikale Venstre. Vi ønsker en ny retning for dansk politik, der ikke er dikteret af Dansk Folkeparti, og sådan er det lidt i dag, uanset hvordan man orienterer sig den ene eller den anden vej," siger hun.

På spørgsmålet om hvorfor De Radikale så ikke også har peget på deres egen partileder, Morten Østergaard, som statsminister, svarer Carsten Nielsen:

"Det er fordi, det er politikken, der er det vigtigste for os og ikke personerne. Vi giver Mette Frederiksen chancen, men det er ikke det samme, som at hun får nøglerne til statsministeriet." 

Partiet har tidligere meddelt, at man ikke vil støtte en regering, der er afhængig af Dansk Folkeparti.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, men han har onsdag ikke ønsket at uddybe partiets beslutning.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Børsen mener: Finanstilsynet har gjort sit arbejde med Jacob Aarup-Andersen, tak

USA: Store aktiefald over hele linjen - særligt teknologi i bund med Netflix som største taber

Trump vil stoppe Kinas syndflod af pakker

Leder med kæft, trit og retning: Rytterne skal vide at Brian Holm bestemmer - ellers falder alt fra hinanden

Tre investeringsbanker involveret i at trække 12,7 mia. kr. ud af den danske statskasse

Amerikansk biotekaktie mere end firedobler sin værdi efter positivt studie

Muligt opkøb af amerikansk sygehusaktie sender værdien i vejret

USA: Rød handel trækkes ned af it - Apple, Amazon, Microsoft, Facebook, Netflix og Alphabet alle nede