Trods DF's nej: Mette Bock opgiver ikke TV2-salg
Kulturminister Mette Bock (LA) er vedholdende om et salg af TV2.
Foto: Scanpix
Politik Af
Kulturminister Mette Bock (LA) opgiver ikke et salg af TV2, selv om Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i Jyllands-Posten fredag siger, at det ikke kommer til at ske.

- Man skal altid lytte meget godt efter, hvad Thulesen Dahl siger. Og han siger, at DF endnu ikke er blevet præsenteret for overbevisende argumenter for et salg af TV2.

- Men det er først i næste uge på et møde, hvor vi udfolder det, som vi har arbejdet med i over et år, og som skal sikre, at vi netop finder den rigtige partner, hvis vi sælger en mindretalsandel af TV2, siger Mette Bock.

Regeringen ønsker i første omgang at sælge 40 procent af TV2, fordi tv-stationen ifølge regeringen har brug for input fra nye medejere på et mediemarked i hastig forandring. Blandt andet grundet ny teknologi.

Mette Bock mener, at det er ærgerligt for TV2 som virksomhed, men først og fremmest ærgerligt for borgerne, hvis TV2 ikke sælges.

Thulesen Dahl afviser desuden et kompromis, hvor der sælges en mindre andel, end regeringen lægger op til.

Det presser regeringen, medgiver Mette Bock.

- Det er klart, at hvis DF ikke ønsker at sige ja til, at vi sælger en mindretalsdel af TV2, så sker det ikke. Men det er ærgerligt.

- Som politikere skal vi ikke kun tænke til i morgen eller til næste valg. Jeg synes også, at man har en forpligtelse til at tænke fem og ti år frem, siger Mette Bock.

Hun kalder TV2 for en sund forretning, som dermed har alle forudsætninger for at finde de rigtige investorer.

Thulesen Dahl peger på, at en række retssager gør det svært for staten at få den rette pris for TV2, der risikerer at skulle betale et milliardbeløb i erstatning på grund af ulovlig statsstøtte.

- Vi står skulder ved skulder med DF om udviklingen af DR. Spørgsmålet om TV2 håber jeg også, vi kan nå til enighed om for at sikre et stærkt TV2 om fem og ti år, siger Mette Bock.

- Men lader det sig ikke gøre, må vi lave aftaler om de øvrige ting. De forhandlinger går ganske glimrende, siger hun.

Blandt andet er parterne enige om en besparelse på 20 procent af DR.

Forhandlingerne mellem regeringen og DF om et nyt medieforlig fortsætter fredag. Ministeren håber på en aftale inden sommerferien.

/ritzau/


NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Britisk rigsadvokat fik millioner af Shah-lejr i kamp mod de danske myndigheder

Morgenbriefing: Rivaler giver Carlsberg tæsk, strid i venturefond torpederer aftale om pengeindsprøjtning

Danmarks hurtigst voksende virksomhed har vækst på 6400 pct: Her er listen over landets 100 største vækstraketter

Aktier: Handelshåb puffer kurserne højere i Asien

Det sker i dag: Rentemelding fra Fed

Fibernetsucces er vokset 3027 pct på fire år: Stifter fik et budget på 500.000 kr. af sin bror til at bryde igennem med ultrahurtigt internet

Forbrugere advares mod for stor tillid til netbutikker

Store smil og god stemnng: Se billederne fra den store Gazelle-fejring

Rigsrevision har påpeget risiko for misbrug i syv styrelser