Kina tirsdag morgen efter nye trusler: Vi vil slå tilbage mod Trump
Kinas præsident Xi Jinping
Foto: Pool / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Hvis USA identificerer yderligere varer, som objekter for nye toldsatser, vil kineserne slå tilbage.

Det oplyser det kinesiske handelsministerium tirsdag ifølge CNBC.

I en udtalelse, som er offentliggjort på handelsministeriets hjemmeside, oplyser ministeriet angiveligt, at det vil beskytte kinesiske interesser ved både at tage kvantitative, men også kvalitative mål i brug i tilbageslaget mod USA.

Trumps nye trusler om yderligere straftold på 10 pct. på varegrupper, der repræsenterer en værdi på 200 mia. dollar, bryder med forhandlinger og enighed mellem parterne, sagde det kinesiske handelsministerium.

"Denne praksis med ekstremt pres og afpresning afviger fra den enighed, som begge parter har nået ved mange lejligheder, og det er skuffende for det internationale samfund," oplyste ministeriet.

"Handelskrigen bryder med internationale handelsregler og er ikke i overensstemmelse med de globale tendenser på verdensmarkedet for handel", fortsætter ministeriet.

Kina vil derfor forsvare sine interesser og den frie handel, står der ifølge cnbc.com i udtalelsen.

Kineserne slår dog også fast, at de vil ændre sig langsomt men sikkert med reformer, der vil åbne det kinesiske marked mere op, oplyser ministeriet.

Svaret til USA kommer efter, at Donald Trumps administration leder efter nye toldtariffer, som de vil bruge til at presse Kina med.

Mandag kom det frem, at Trump har bedt sin handelsudsending identificere varer, der repræsenterer en værdi af 200 mia. dollar, som risikerer øgede toldsatser på 10 pct.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Opfrisket Mazda 6 stationcar har langturstalenter

The Guardian: Danske Banks hvidvask er muligvis historiens største

Islandsk serum får kunderne til at betale 930 kr. for en lillebitte flaske

"Mange af os ejerledere er ikke helt raske"

Tag på hummersafari i Sverige: Jagten på Bohusläns sorte guld sættes igang