Kommentator: Sagen mod Messerschmidt kan belaste partiet
Foto: Scanpix
Politik Af
Dansk Folkeparti tager et sats ved at stille Morten Messerschmidt op til Folketinget, når europaparlamentarikerens sager med Meld og Feld endnu ikke er afgjort.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Kommer der alvorlig kritik, så trækker han som folketingsmedlem sagen lige ind i noget, der kan mindre om en folketingsvalgkamp.

- Så det er en risiko, de løber. Men Dansk Folkeparti har valgt at sige, at tvivlen kommer Messerschmidt til gode, siger Engell.

EU's svindelkontor, Olaf, undersøger for øjeblikket Messerschmidt for mulig svindel med EU-midler via EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld.

- Hele hans politiske skæbne hænger på den sag. Det er klart, at ender sagerne i ingenting, så vil det styrke ham meget, fordi det har været en kæmpe belastning for ham, vurderer Engell.

- Ender det i en alvorlig sag, så er det klart, at så vil det være en belastning, for der er meget, som tyder på, at revisionsmyndigheden bliver færdig på et tidspunkt, som ligger midt i en dansk valgkamp.

Morten Messerschmidt (DF) er for øjeblikket medlem af EU-Parlamentet, men stiller altså op til næste folketingsvalg, som finder sted senest 17. juni næste år. Han sad i Folketinget i perioden 2005 til 2009.

Han stiller op i Fredensborg, hvis kredsen altså vælger ham som kandidat.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kristian Jensen i stenhårdt angreb på Mette Frederiksen: "Hvorfor vil du ikke lægge din økonomiske politik frem?"

Helle Ib: Venstres lange vej til valget

Vandretur på Buddhas bjerg

Løkke om Støjberg som V-formand: "Jeg kan ikke gennemskue, om hun har alderen og fysikken til det"

Kronik: Dommedag for boligmarkedet?

Støjberg om at blive V-formand: Jeg har ikke besluttet mig

Løkke til advokater og bankfolk: "Ryd op nu. Ellers gør andre det for jer"

Danske Boligadvokater: Forbrugerrådet Tænk forringer forbrugernes vilkår ved boligkøb

Brexitkaos, budgetkrise og handelskrig - hvad betyder det for dine aktier?