Kommentator: Sagen mod Messerschmidt kan belaste partiet
Foto: Scanpix
Politik Af
Dansk Folkeparti tager et sats ved at stille Morten Messerschmidt op til Folketinget, når europaparlamentarikerens sager med Meld og Feld endnu ikke er afgjort.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Kommer der alvorlig kritik, så trækker han som folketingsmedlem sagen lige ind i noget, der kan mindre om en folketingsvalgkamp.

- Så det er en risiko, de løber. Men Dansk Folkeparti har valgt at sige, at tvivlen kommer Messerschmidt til gode, siger Engell.

EU's svindelkontor, Olaf, undersøger for øjeblikket Messerschmidt for mulig svindel med EU-midler via EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld.

- Hele hans politiske skæbne hænger på den sag. Det er klart, at ender sagerne i ingenting, så vil det styrke ham meget, fordi det har været en kæmpe belastning for ham, vurderer Engell.

- Ender det i en alvorlig sag, så er det klart, at så vil det være en belastning, for der er meget, som tyder på, at revisionsmyndigheden bliver færdig på et tidspunkt, som ligger midt i en dansk valgkamp.

Morten Messerschmidt (DF) er for øjeblikket medlem af EU-Parlamentet, men stiller altså op til næste folketingsvalg, som finder sted senest 17. juni næste år. Han sad i Folketinget i perioden 2005 til 2009.

Han stiller op i Fredensborg, hvis kredsen altså vælger ham som kandidat.

/ritzau/


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dyrberg/Kern-parret skiltes romantisk, men fortsatte i kreativ samhørighed

Lejlighedskøbere siger farvel til Vesterbro og goddag til Virum

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan er død

Ingen endnu lavet en hole-in-one fra Hanglip Mountain

Hun forvandlede en fabrik i baghaven til en global millionvirksomhed: "Jeg synes jo ikke jeg er specielt fantastisk. Jeg er jo bare mig"

Range Rover Sport: Stor bamse er mest til overklassen

Musk-interview skaber uro

Ugen der kommer: Affyrer Anders Dam endnu en udlodningskanon?