Trump-aflysning af topmøde tog Sydkorea på sengen
Foto: MANDEL NGAN
Politik Af
Da USA's præsident, Donald Trump, i et åbent brev til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, aflyste et topmøde 12. juni i Singapore, blev det ikke kun modtaget med overraskelse nord for grænsen på den koreanske halvø.

Også i den sydkoreanske hovedstad tog aflysningen præsident Moon Jae-in på sengen. Selv om brevet blev sendt om aftenen koreansk tid, indkaldte præsidenten omgående til et møde med sine rådgivere.

Ifølge den amerikanske tv-station ABC News oplyste Moon efter mødet, at han var "meget overrasket og meget ærgerlig" over, at topmødet ikke bliver til noget.

En talsmand fra præsidentens kontor har oplyst til nyhedsbureauet AP, at sydkoreanerne går i gang med at opklare, hvad de skal lægge i aflysningen fra USA.

Også FN's generalsekretær, António Guterres reagerer på aflysningen. Indsatsen for nedrustning af atomvåben er i krise, siger han torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Verden bevæger sig baglæns, siger han.

På det aflyste møde skulle de to parter diskutere Nordkoreas atomprogram.

Den britiske premierminister, Theresa May, er også skuffet over aflysningen. Det oplyser en talskvinde. Hun gentager Storbritanniens ønske om en aftale om Nordkoreas atomprogram.

Brevet falder samme dag som Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, mødes. Samtidig er Tysklands kansler, Angela Merkel, på besøg i Kina.

I Rusland har formanden for udenrigsudvalget i parlamentets overhus, Konstantin Kosatjev, udsendt en udtalelse om aflysningen.

- Trumps afvisning af at gennemføre topmødet mellem USA og Nordkorea er utvivlsomt et seriøst tilbageslag for en fredelig løsning i regionen, siger han.

/ritzau/Reuters


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk pensionsgigant oplever tysk shitstorm efter milliard-investering i Berlins arbejderkvarter

Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Arasjöns frosne vand blev isbryder mellem far og søn

Medicinalgigant efter aktie-smæk til 262 mia. kr.: "Absurd konspirationsteori"

Danmarks økonomi får topkarakter trods hvidvasksag

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Svingmesteren fra BMW er tilbage i fin form

Han fik et uimodståeligt tilbud: "Når man bliver stillet over for sådan en udfordring, så skal man tage den"

Hella Joof: "Det kan godt være, at jeg er ressourcestærk, men det er jeg bl. a. fordi jeg har prøvet at rode rundt på bunden"