Politisk flertal vil tvinge Netflix og HBO til lommerne
Kulturminister Mette Bock skriver til Politiken, at det ikke er en del af regeringens medieudspil at pålægge streamingtjenester en bidragspligt.
Foto: Scanpix/Asger Ladefoged/arkiv
Politik Af
Med en ny EU-afgørelse i hånden lægger et flertal uden om regeringen nu massivt pres på kulturminister Mette Bock (LA) i de aktuelle medieforhandlinger. Det skriver Politiken.

Ministeren har tidligere afvist at indføre en ny afgift på streamingtjenester i en ny medieaftale. Hun mener, at udfordringerne med Netflix og andre internationale giganter skal løses i en international sammenhæng.

I sidste uge fastslog EU-Domstolen imidlertid, at det er lovligt at opkræve et bidrag fra streamingtjenester som Netflix og HBO.

"Regeringen skal se at komme ud af starthullerne i forhold til at få forberedt en dansk lovgivning på området," siger Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, til Politiken.

Også DF og SF har klart meddelt, at de ønsker, at streamingtjenester skal bidrage til dansk film, og dermed er der flertal for at indføre en afgift.

"Vi har siden 2014 sagt, at man skulle tvinge dem til at betale. Nu er der flertal for det, og vi vil fortsat forsøge at få det igennem i forbindelse med medieforhandlingerne. Der er ingen tvivl om, at EU-afgørelsen hjælper os," siger DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

SF har "meget svært" ved at se et medieforlig uden en ny afgift på dette område.

"For os er det vigtigste til medieforhandlingerne, at når de store internationale spillere som Netflix, Google og Facebook kommer og suger penge ud af markedet i Danmark, skal de også bidrage," siger Jacob Mark, medieordfører, til Politiken.

EU-afgørelsen får dog ikke ministeren til at ændre holdning.

"Forslaget om at pålægge streamingtjenester en bidragspligt indgår ikke i regeringens medieudspil," skriver kulturminister Mette Bock i en mail til Politiken.

/ritzau/

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Her er formlen på Rema 1000s succes


PODCAST Kom med når chefredaktør Niels Lunde tager et sjældent kig i værktøjskassen hos dansk erhvervslivs tungeste topchefer og giver et indblik i, hvordan den moderne topchef arbejder med strategi.

AFSNIT 13 Hvordan får man succes i en dagligvarebranche, hvor konkurrencen er hård? Den norske discountgigant Rema 1000 er lykkedes med det, men hvad er virksomhedens trick? Hvordan kan en virksomhed som Rema 1000 vælge en strategisk vej, som er anderledes - næsten modsat - end den vej, som lærebøgerne anbefaler? Og modsat den vej, som konkurrenterne vælger at gå?

Det forsøger vi at blive klogere på i dette afsnit, hvor Niels Lunde har besøg af Henrik Burkal, adm. direktør for Rema 1000.Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Energitung industri: Vi når ikke 70 pct-mål

Det er snart sidste udkald: Sælg din bolig til et familiemedlem for halvdelen af markedsprisen

Volvo XC60 med to motorer: Når en grøn bil også må være sjov

Et døgns flyvetur sikrer en vinterferie i to verdener

Dansk kryptomønt giver tårnhøj rente på ny "indlånskonto"

Lars Tvede: Glæd dig – deltagersamfundet vinder frem

85 pct af danskerne ser større hacker-risiko

Over 1600 er døde af coronavirusset siden december

Han kunne ikke få den rigtige creme, så han lavede den selv