Løkke kalder Schwarzenegger for klimaets actionhelt
Klimaet skal reddes. Det mener filmhelten Arnold Schwarzenegger (tv), som er Californiens tidligere guvernør, og Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz (th), ved klimamødet R20 tirsdag i Østrigs hovedstad Wien.
Foto: AFP
Politik Af
"Når USA vil trække sig fra Parisaftalen, må vi andre tage hårdere fat. Derfor er det glædeligt, at store amerikanske stater og regionale initiativer går foran, som vi ser med R20."

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fra Østrigs hovedstad, Wien, hvor han møder Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, og Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger.

Løkke kalder Schwarzenegger en vaskeægte "climate action hero" - klimaets actionhelt - for topmødet R20, som aktiverer regioner og byer.

USA's præsident, Donald Trump, har trukket USA ud af klimaaftalen fra Paris. Her enedes 195 lande om at begrænse CO2-udledning, så den gennemsnitlige globale temperatur højst stiger med halvanden procent.

Løkke deltager ved R20 i Wien, fordi regioner og byer er vigtige i kampen for et bedre klima.

"Husk på, at byer står for 70 procent af det samlede energiforbrug og næsten samme andel af CO2-udledningen," siger statsministeren i en skriftlig kommentar.

Løkke peger på det danske initiativ P4G. Det skal skabe partnerskaber med virksomheder og på tværs af sektorer, der skal være med til at nå FN's Verdensmål samt Parisaftalen.

"Vi skal turde tænke nyt. I P4G har vi derfor byorganisationen C40, der repræsenterer 93 storbyer og World Economic Forum med som partnere," siger Lars Løkke Rasmussen.

Han glæder sig over et godt møde med Schwarzenegger, der har påtaget sig et grønt lederskab, og han er frontperson i R20.

"Vi har drøftet vigtigheden af at aktivere de ikkestatslige aktører i klimakampen - både i byer, regioner og naturligvis virksomheder," siger Lars Løkke Rasmussen.

"Det var frugtbart at udveksle erfaringer med ham om kampen for klimaet."

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal