Politik Af
EU planlægger at omlægge milliarder af euro i finansiering fra Central- og Østeuropa, heriblandt lande som Polen, Ungarn og Tjekkiet, til nogle af de lande, der blev ramt hårdt af finanskrisen, blandt andet Spanien og Grækenland.

Det skriver Financial Times.

Reformerne af den nuværende finansieringsmodel er en del af EU-Kommissionens udkast til EU's budget for 2021-2027, som ventes at blive offentliggjort næste måned.

Det nye budget ventes at markere en dramatisk ændring af den nuværende "samhørighedspolitik", der sigter efter at støtte de mindre udviklede stater i unionen.

EU vil ændre praksissen for, hvordan pengene bliver fordeles, fra næsten kun at være baseret på bruttonationalprodukt per indbygger, til i stedet at blive fordelt baseret på et langt bredere grundlag, helt fra ungdomsarbejdsløshed, uddannelse og miljø til migration og innovation.

Udover at revidere processen for fordeling, vil EU-Kommissionen også genindføre kravene til berettigelse, heriblandt retsstatsprincippet samt indføre flere restriktioner på, hvordan EU-midlerne må bruges.

De præcise detaljer i reformerne er stadig i gang med at blive udarbejdet, men diplomater og embedsmænd forventer, at udfaldet vil blive, at finansiering til Polen, Tjekkiet og de baltiske lande vil blive omfordelt til de sydlige stater, Italien, Spanien, Grækenland og nogle regioner i Frankrig.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om størrelse på eventuel bøde i hvidvask-sagen: Amerikanerne kigger på hvad banken har gjort for at rydde op

Nyt spansk bilmærke debuterer i Danmark med 300-hestes SUV

Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik