Politik Af
Den danske finansminister Kristian Jensen (V) flyver i morgen til USA's hovedstad, Washington D.C., for at deltage i Verdensbankens og den internationale valutafond IMF's forårsmøde.

Han har advarsler til den amerikanske præsident Donald Trump med i bagagen.

"Dansk og international økonomi har det rigtig godt, og den globale vækst er bredt forankret i både USA, Europa og i resten af verden. Men samtidig er der tydelige faresignaler, og især de nye toldbarrierer i USA er meget bekymrende," siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer: 

"De risikerer at udløse stigende protektionistisme i andre lande, og det vil skade os alle og gå ud over verdensøkonomien."

Finansministeren deltager i møder i ministerkomitéen, IMFC, som sætter de strategiske retningslinjer for Valutafondens arbejde.

Og her er fokus netop på at undgå protektionistiske politikker, og på hvordan landene kan benytte den økonomiske situation til at opbygge finanspolitisk råderum og gennemføre reformer, der styrker holdbarheden og øger væksten.

"Det er vigtigt at udnytte en stærk økonomi til at forberede sig på dårligere tider og sikre et stærkt fundament for fremtidig vækst og velfærd. Og så er det helt afgørende, især for et lille land som Danmark, at alle forpligter sig til at opretholde en åben global økonomi for handel og investeringer, og at det forpligtende, internationale samarbejde i IMF styrkes," siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen skal også mødes med folk fra den amerikanske administration og kongresmedlemmer

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jarlov i hvidvasksamråd: Klar til at give Finanstilsynet flere penge

MHI Vestas lancerer ny megamølle - rival ubekymret: "Vi har en god og solid plan"

Ligger dit pensionsselskab i top eller bund? Se listen over de bedste og værste afkast

Her er overblikket over Finanstilsynets mange henvendelser til Danske Bank

Industriens pension henter ny strateg: Kommer fra en af Danmarks største pensionskasser

Schweizisk Novo-rival skærer 1700 stillinger

Medstifter stopper som topchef i nordisk ejendomsgigant

"Det her må du ikke skrive i Børsen, men tasken er fyldt med checks"

Jyske Bank løfter anbefaling af Genmab-aktien til "køb" efter kursfald og sur stemning efter nye salgstal i USA