Fox News-vært er Trump-advokats hemmeligholdte klient
Stormy Daniels - med det rigtige navn Stephanie Clifford mødte i går op i retten i New York.
Foto: Lucas Jackson/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Ved et retsmøde i New York er Donalds Trumps personlige advokat Michael Cohen blevet tvunget til at afsløre identiteten på en hemmeligholdt klient: værten Sean Hannity fra Fox News.

Han er en kendt konservativ tv-vært, der har advokeret til fordel for Donald Trump flere gange.

Trumps advokat er indkaldt i retten, fordi den skal tage stilling til, om konfiskeret materiale fra Cohen kan bruges i en sag mod ham.

Materialet er konfiskeret af FBI, der har ransaget Michael Cohens ejendom.

Forud for retsmødet havde én af Michael Cohens klienter ønsket, at få sin identitet hemmeligholdt.

Både advokater for Cohen og advokater for præsident Donald Trump har dertil nedlagt påstand om, at en del af de konfiskerede dokumenter er omfattet af tavshedspligten mellem advokater og deres klienter.

Statsanklageren har modargumenteret og sagt, at følsomme dokumenter kan overdrages til et upartisk hold af efterforskere, der ikke er relateret til sagen.

I tilfældet med den hemmeligholdte klient er den føderale dommer Kimba Wood dog gået imod Michael Cohen.

"Jeg forstår, at han ikke vil have sit navn ud i offentligheden, men det er ikke nok i henhold til loven," siger hun om klienten.

Materialet fra Cohen, der er indsamlet af FBI under en ransagning, tæller bankudtog, forretningspapirer, kommunikation med Trumps kampagnestab og information om betalinger til to kvinder i 2016, der siger, at de har haft affærer med Donald Trump, før han blev præsident.

Den ene af kvinderne er Stormy Daniels - med det rigtige navn Stephanie Clifford. Også hun er mødt op i retten og var tæt på at falde, da hun forsøgte at trænge igennem det massive medieopbud ved retsbygningen.

Statsanklageren har tidligere udtalt, at man søger beviser for kriminalitet, som primært har at gøre med Cohens egne forretninger - ikke hans virke som advokat.

Retsdokumenter, der tidligere er kommet frem, viser, at FBI har haft Michael Cohen i kikkerten i månedsvis. Slev nægter Cohen enhver form for kriminalitet.

Cohen har i mange år været præsidentens "problemknuser" og personlige advokat.

Talsmand for Det Hvide Hus Sarah Huckabee Sanders har meddelt pressen, at hun ikke er sikker på, om Cohen fortsat er advokat for præsidenten.

/ritzau/AP


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Robotfeber raser - rigmænd satser millioner i jagt på mia-gevinst

USA-aktier: To indeks lukkede i rødt - bankaktier blev hårdest ramt

Trump lover amerikanerne nye skattelettelser

USA: Rentedans på stedet mandag

LO-boss: Banker dømt for hvidvask eller snyd skal kunne frakendes retten til at drive finansiel virksomhed

Salling Group i sjældent opråb: Tving alle i Danmark til at gemme tobakken væk

Netflix vil rejse 2 mia dollar

Mays kompromis-forsøg øger trusler fra konservative oprørere

Analyse: Italien kan blive taget med badebukserne nede