Politik Af
Den danske regering bakker op om nattens angreb i Syrien, men der bliver ikke tale om et aktivt dansk bidrag, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

- Vi sender et fuldstændigt utvetydigt signal om, at vi bakker op om den aktion, som amerikanerne, briterne og franskmændene nu har indledt.

- Men jeg regner på ingen måde med, at vi skal deltage. Vi deltager aktivt på anden vis. Vi er en af de største donorer i området i forhold til at sørge for stabiliseringsindsats som for eksempel nødhjælp, siger udenrigsministeren.

- Vi deltager i kampen mod Isil (IS) i Irak, hvor vi har haft stor succes sammen med en stor koalition at få bekæmpet Isil, så de stort set er væk fra Irak. Og vi står i spidsen for at få de ansvarlige for de krigsforbrydelser, der er foregået, stillet for en domstol, siger han.

Danmark støtter ubetinget op om et angreb udført af styrker fra Frankrig, Storbritannien og USA mod udvalgte mål i Syrien, der fandt sted natten til lørdag.

Angrebet kommer, efter sidste weekends angreb med kemiske våben i den syriske by Douma, som Syriens præsident, Bashar al-Assad, beskyldes for at stå bag.

Udenrigsministeren kalder giftangrebet for uhyrligt. Netop brugen af kemiske våben er en særligt skærpende omstændighed, siger den danske udenrigsminister.

- Giftgas er øverst på det internationale samfunds liste over ting, man ikke må gøre. Giftgas har den kedelige effekt, at det kan bredes ud og ramme rigtig, rigtig mange mennesker, hvis det for eksempel bliver brugt i drikkevand.

- Det betyder, at det pludselig bliver en helt anderledes konflikt. Det går simpelthen ikke, at man tillader brugen af det, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fyret som bankdirektør under finanskrisen: "Jeg har endnu ikke haft en dårlig dag"

Amerikanske aktier i nyt rekordridt fredag

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit

Advarsel fra finanshus: Handelskrig mellem USA og Kina kan ende i økonomisk koldkrig

Danske Bank kan tilbagekalde bonusser: Thomas Borgen fik 4,7 mio fra 2009 til 2015

Fredagens aktier: Vestas og Ambu i store stigninger - Danske Bank i markant dyk

May banker pundet ned med afvisning af EU's tilbud: "Det vil være en dårlig aftale"

Danske Bank sendt til bunds - mens Ambu strøg i vejret

Lars Seier om dødt Formel 1-projekt: "Det er uforskammet og flabet over for os, for at sige det, som det er"