Politik Af
I mere end 80 år har Danmarks Naturfredningsforening haft ret til at rejse fredningssager på linje med kommunerne og staten.

Men den ret er tiden løbet fra, mener miljøordførerne fra Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance. De kritiserer foreningen for at "ramme ved siden af skiven" og for at misbruge sin særstilling.

Det skriver Politiken.

For Liberal Alliances ordfører, Carsten Bach, drejer det sig om at ligestille Danmarks Naturfredningsforening med andre interesseorganisationer.

"Det er udtryk for et demokratisk underskud, at en privat interesseorganisation kan fremsætte den slags forslag. Der ligger jo ikke nogen demokratisk proces bag. Det bør kun være stat og kommune, der kan rejse de sager," siger Carsten Bach til Politiken.

Konservative og Socialdemokratiet afviser idéen

Danmarks Naturfredningsforening bruger hvert år omkring 7 millioner kroner på fredningssager. Staten bruger omkring 10 millioner kroner om året på fredningssager, inklusive fredningserstatninger.

"Vi har i lovgivningen fået lov at være naturens stemme, og hvem skal ellers være det? Den kan jo ikke selv tale. Vi er bekymrede for, hvis Danmark mister denne særlige model, "siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen og fortsætter:

"Det er fredningsinstrumentet, der giver den stærkeste beskyttelse af naturen."

Foreningen får gennemført næsten 85 procent af de fredninger, som foreningen foreslår. Med sine omkring 130.000 medlemmer er den klart den største af de grønne organisationer.

De konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, siger til Fyens Stiftstidende, at hun ikke ser nogen grund til at fjerne Danmarks Naturfredningsforenings ret til at rejse fredningssager.

Socialdemokraternes Christian Rabjerg Madsen har i sin blog på netavisen jp.dk også lagt afstand til idéen.

/ritzau/

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen