Generaldirektør Maria Rørbye Rønn: "773 mio. kr. er rigtig mange penge, og det vil få store konsekvenser"
Generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Politik Af
VLAK-regeringen og Dansk Folkepartis planer om at beskære DR med 20 pct. over de kommende fem år vil ramme DR's programflade hårdt, lyder det fra generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

"En besparelse på 773 mio. kr. er rigtig mange penge, og det vil få store konsekvenser for produktionen af nyproduceret dansk indhold. Det vil være noget, der kan mærkes at seere, lyttere og brugere," siger Maria Rørbye Rønn.

Et 20 pct. mindre DR vil medføre fyringer, men generaldirektøren mener, at det er alt for tidligt at snakke om, hvor mange fyringer der bliver tale om i mediehuset.

"Min opgave er nu, at vi skal lave en spareplan som sikrer, at der er balance i DR's økonomi. Det bliver også at sikre, at vi har en strategi for, hvordan DR skal udvikle sig i en ny medieforligsperiode. Og så er det min helt store opgave at føre dialog og være åben i kommunikationen med medarbejderne i DR, som helt naturligt er bekymrede efter sådan en udmelding i dag," siger generaldirektøren.

Hun vil afvente en endelig medieaftale, der skal definere DR's indholdsmæssige opgave de næste fire år, inden der stykkes en regulær plan sammen for, hvordan besparelserne skal implementeres.

"Men det bliver et mindre DR, og det bliver et mindre samlet tilbud, som DR kan stille til rådighed for befolkningen."

Du har tidligere advaret mod, at public service tilbuddet kan blive for smalt. Er du bekymret for, at I ikke længere vil kunne yde public service til hele befolkningen?

"Det er rigtig vigtigt, at DR ikke kun bliver noget for en smal elite i København med snævre interesser. Vi er til for alle danskernes penge, og derfor skal vi favne alle danskere og have et relevant tilbud til alle."

Og kan I stadig det efter en besparelse på 773 mio. kr.?

"Vi har en udfordrende opgave foran os og afventer medieaftalen, før end vi kan lave den endelige plan," siger Maria Rørbye Rønn.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab

Skat kritiseres for mangelfuld kontrol af bileksport

Aktier: Regnskab sendte Mærsk i svingninger

EU-rapport retter skarp kritik mod Finanstilsynet: "Viser komplet mangel på ansvarlighed"

Følsom Ambu-aktie presset af uklarhed om bruttomargin

Analyse: Årets aktietaber har et skud tilbage

Vestas dykker efter konkurrent-regnskab - Ambu er dagens aktievinder