Politik Af
De Radikales leder, Morten Østergaard, flytter til ghettoen Vollsmose i Odense og senere til Gellerupparken i Aarhus. Her vil han møde beboerne for at lære mere om, hvorfor integrationen er glippet i flere generationer.

Det siger Morten Østergaard.

- Vi trænger til nye vitaminer i udlændinge- og integrationsdebatten. Det er blevet en rituel stammedans. Man kæmper om, hvem der kan finde på de næste drej på den samme skrue, siger Morten Østergaard.

Han gider ikke spille rollen som den "forargede halalhippie". Politikerne - også De Radikale - skyder hinanden tvivlsomme motiver i skoene, mener han.

- Dét, Kristian Thulesen Dahl, Lars Løkke og Mette Frederiksen bidrager med i udlændingedebatten, er en kamp om at vinde næste valg. Jeg er optaget af, at danskerne får tillid til, at integrationen kan løses, siger Morten Østergaard.

- Tilliden er ikke vokset i de seneste to årtier, hvor vi rituelt har kørt den samme udlændingedebat og lovgivet i ét væk i tiltro til, at det kunne løse problemerne. Alligevel står vi i samme situation som for to årtier siden.

Han afviser Socialdemokratiets udspil, som forbyder udlændinge - især fra ikkevestlige lande - at søge asyl i Danmark.

- Det er et udspil til valgkamp. Det er det måske velegnet til. Men det bliver aldrig nogen regerings politik. Ligeså så lidt som Lars Løkkes asylstop fra 2015, mener Morten Østergaard.

- Når man kommer i regering, viser det sig, at Danmark er bedst tjent med et internationalt samarbejde, også på flygtningeområdet.

De Radikale vil blande elever bedre i skolerne, så børn fra Vollsmose ikke kun møder hinanden. Desuden skal kvinder og mænd ligestilles, mener De Radikales leder.

- Vi vil arbejde for, at vi ikke får opdelte skoler. Jeg vil også slå ned på ligestilling. Nøglen er kvinderne. Så unge og ældre kvinder bliver en aktiv del af lokalsamfundet og udenfor, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"