Venstres magtfulde Herning-borgmester vil have flere opgør med DF
Lars Krarup (V) er borgmester i Herning Kommune. Ekstraordinær hovedbestyrelse i Venstre Odense Kongrescenter Lars Løkke går måske af. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2014)
Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Politik Af
Herning-borgmester Lars Krarup (V) opfordrer i Weekendavisen sit parti til at distancere sig fra og tage flere opgør med Dansk Folkeparti.

Nogle af forslagene fra regeringens støtteparti om udlændingestramninger er "tæt på vanvid" ifølge venstreborgmesteren, som er en af dem, der lyttes mest til i partiets bagland.

Han henviser til beslutningen om at adskille forhandlingerne af en skattepakke for udlændingestramninger.

- Det er for mig at se tæt på vanvid. Adskillelsen betyder, at regeringen kan spille ud med det, regeringen mener om udlændingepolitik. Det har jeg meget store forventninger til.

- Der er stor forskel på at kunne spille ud selv, i stedet for at udlændingepolitik bliver en handelsvare for at få skattelettelser igennem. Det er politisk en kæmpe fordel for regeringen, siger han.

Lars Krarup var en af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) støtter i kælderen under Odense Congress Center, da Kristian Jensen (V) og Løkke blev enige om et delt formandskab af partiet under et hovedbestyrelsesmøde.

Siden er forholdet kølnet en smule, efter at Herning ikke fik den jyske politiskole. Det har desuden skaffet Krarup et køligt forhold til Dansk Folkeparti, der udlægges som hovedaktør bag placeringen af skolen.

- Under ham (Kristian Thulesen Dahl, red.) er Dansk Folkeparti mere blevet et meningsmålingsparti end et borgerligt parti. Når jeg hører ham sige, at det gik galt med finansloven, fordi Kristian Jensen er uerfaren, skal han måske lige huske at kigge på sig selv, siger Lars Krarup i Weekendavisen.

I stedet for Dansk Folkeparti ser Lars Krarup gerne et samarbejde med Socialdemokratiet, selv om han godt ved, at det ikke kommer til at ske på kort sigt.

Den ny kurs, som han taler for, vil betyde, at partierne grundlæggende ændrer den måde, hvorpå Venstre og Dansk Folkeparti har arbejdet sammen siden 2001.

Lars Krarup mener, at det har været skidt for folkestyret, at VK-regeringerne op gennem 00'erne skabte en præcedens ved at blande forhandlinger om finanslov og andet sammen.

/ritzau/


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Anne Marie Cramer investerede i naboens søn. I dag er hun mangemillionær

Aktieinfo: Netcompany fortjener tæsk - men har retning mod kurs 300

Finanshus: Novo-investorers skærpede interesse for fedmemarkedet overrasker

Netcompany-aktien falder som en sten efter regnskab

Østergaard vil tvinge S til ny holmgang i det sorte tårn

Anders Dam: Jyske Bank er stærk - alligevel hæver vi prisen på visse boliglån

Beskæftigelsen sætter ny rekord: "Det er økonomiens trofaste, godmodige lokomotiv"

Analytiker: Jyske Bank varmer op til yderligere pengeregn

Anders Dam åbner pengehanen: Sender op mod 1 mia kr til aktionærerne