Radikale inviterer til forhandlinger: DF holder dansk politik som gidsel
Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Politik Af
Regeringen gør det meget svært for sig selv, når den låser sig til et samarbejde med DF, mener De Radikales leder, Morten Østergaard.

Regeringens krise, hvor DF og LA står stejlt på hver deres dagsorden om henholdsvis udlændingestramninger og skattelettelser, ville kunne løses ved at forhandle med andre partier, siger Morten Østergaard. Som for eksempel De Radikale, lyder det.

"Vi vil gerne både lave skattereform og sikre mere udenlandsk arbejdskraft, skabe bedre integration og sørge for, at flere kommer i arbejde i vores udsatte boligområder," siger Morten Østergaard og fortsætter:

"Det er problemstillinger, hvor vi sammen med regeringen jo kunne forhandle os frem til nogle løsninger, der rent faktisk kunne virke. Derfor er det en selvvalgt plage, når man låser sig til DF."

Mellrmrtub

Han har lørdag inviteret DF-formand Kristian Thulesen Dahl og finansminister Kristian Jensen (V) til politisk debat på De Radikales årlige nytårsstævne i Nyborg.

Netop Thulesen Dahl har vakt opsigt med et interview i Jyllands-Posten lørdag. Her kræver DF-formanden udlændingestramninger som betingelse for en "ambitiøs" skatteaftale.

"Kristian Thulesen Dahl viser med al tydelighed, at han er klar til at fortsætte det cirkus, som vi så igennem hele december. Han løber fra sit ansvar," siger Morten Østergaard.

"Det er ham, der holder dansk politik som gidsel for sine ultimative krav om et integrationsstop, et såkaldt paradigmeskift, hvor vi ikke skal integrere flest muligt hurtigst muligt, men i stedet skal spærre folk inde og vente på at sende dem hjem."

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Veldrejet junior-Mercedes til den lille familie

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

Manden bag historiens største konefinte: "Jeg har skiftet Mercedesen ud med en 12 år gammel Renault"

Trekking i junglen omkring Chiang Mai: Rå natur i rigelige mængder

Uber får kæmpeinvestering før børsnotering

Efterforsker: Kortslutning kan være årsag til Notre Dame-brand

Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet

Vindmøller og sol skal forsyne Apple's datacentre med strøm