Lokalliste i Guldborgsund går markant frem
Foto: Scanpix
Politik Af
I Guldborgsund Kommune har landets formentlig stærkeste lokalliste, Guldborgsundlisten, næsten fordoblet sit stemmetal og opnået 33,1 procent af stemmerne.

Det er den siddende borgmester, John Brædder, der har haft et kanonvalg og sikret sit parti 11 af de 29 mandater i kommunalbestyrelsen, hvor man lige nu råder over seks pladser.

Dermed overhaler lokallisten både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne og bliver kommunens største parti.

Dermed tyder meget på, at folketingsmedlemmet René Christensen fra Dansk Folkeparti ikke får opfyldt ambitionen om en borgmesterpost.

Han har dog ikke opgivet at blive del af et flertal i kommunalbestyrelsen, selv om det ligger til et flertal bestående af Guldborgsundlisten og Socialdemokraterne.

- Vælgerne har givet 16 mandater til os, Venstre og Socialdemokratiet. Problemet er bare, at vi ikke kan finde Socialdemokratiet lige nu.

- Men det kan jo være, at de kommer tilbage. Og hvis Bo Abildgaard (Socialdemokratiets spidskandidat, red.) vil være borgmester og have indflydelse i kommunen, så skal han i hvert fald ikke gå sammen med Guldborgsundlisten, siger René Christensen lidt efter klokken 23.

Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet har i indeværende valgperiode indgået flere forlig sammen uden borgmesteren, blandt andet budgetaftalen for næste år.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Belgiere vil gå i kødet på Danske Bank

Mens du sov: Gigantbank i kæmpe fyringsrunde

Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

Analyse: Lær lønforhandling af Kåre Schultz

UBS: Tesla bliver kun en nicheproducent

Aamund tordner: Idiotisk at få millioner for dårlig ledelse

Amerikanske aktier buldrer frem til rekordniveau: "Væksten er stærk"

Vækstspøgelse hærger: Produktiviteten falder

Fjerkræsproducent satser millioner på hårdt brexit: "Vi er klar til at opfange den eksport, som formentlig vil gå tabt"