DF vil have plan for ny jobudflytning efter finanslov
Foto: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph/scanpix/
Politik Af
Der flyttes nok nogle statslige job - måske fra Skat - på næste års finanslov. Men regeringen bør først fremlægge en samlet plan for yderligere udflytning, når finansloven er forhandlet færdig.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, før han onsdag forhandler finanslov med regeringen.

- Vores klare opfordring til regeringen er, at man laver en selvstændig handlingsplan, når det gælder flere udflytninger af statslige arbejdspladser, siger Peter Skaarup.

- Det kan være med til at skubbe på, for at Danmark hænger bedre sammen. Og at man også ude i landkommunerne får nogle flere statslige arbejdspladser.

Trekløverregeringen varslede udflytning af flere end 3900 statslige job, da den tiltrådte i november 2016. Job er især flyttet fra København til større provinsbyer.

DFs gruppeformand afviser, at partierne har skærpet interessen for at flytte job til provinsen, fordi danskerne 21. november ved kommunalvalget skal stemme politikere ind i 98 kommuner og fem regioner.

- Nej, det har det faktisk ikke. Vi har efterhånden i mange år arbejdet for, at vi tager mere hensyn til provinsen, siger Peter Skaarup.

- Og at de statslige arbejdspladser bliver flyttet ud, så mange som muligt. Det er med til at sætte hjulene i gang, hvis man kan flytte dem ud i provinsen. I et tempo, hvor man kan følge med.

Spørgsmål: Så regeringen har lyttet til jer?

- Regeringen har lyttet til os lige efter folketingsvalget. Vi slog i bordet og sagde: "Nu må der til at ske noget". Vi har haft første del af den store plan. Vi siger til regeringen: "Kom i gang med del to", forklarer Peter Skaarup.

Der har været kritik over udflytning af visse institutioner. De har mistet eksperter, fordi ansatte ikke ville følge med, lyder kritikken.

/ritzau/

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Rederibosser ser lys fremtid trods handelskrig - forventer vækst i de kommende år

Hvidvaskpresset stiger hos de lokale banker: "Det fylder på alle niveauer"

Kina finder nye våben i kamp mod Trump

Theresa May nægter at trække sig - minister går af i protest

Klumme: Hvorfor svarer SØIK ikke Anders Dam?

Dansk udvikler af rumfartsudstyr afslutter succesfuldt aktieudbud - overtegnet med over 90 pct

Plastindustrien satser stort på bæredygtig fødevareemballage

Mette Frederiksen efter Thulesen trak en streg i sandet: Et mindretal skal ikke have lov til at true sig til at lave om på politik

Real Madrid vinder appelsag om ulovlig statsstøtte