Karen Hækkerup: Mette F går stik imod erhvervslivets behov
Sådan så det ud da Karen Hækkerup overdrog justitsministeriet til Mette Frederiksen 10. oktober 2014
Foto: Scanpix/Keld Navntoft/arkiv
Politik Af
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, går stik imod erhvervslivets behov for at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Sådan lyder kritikken fra Karen Hækkerup, der indtil for tre år siden var justitsminister - en post, hun overlod til netop Mette Frederiksen, da hun blev administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

"Mette Frederiksen siger, at hun er betænkelig ved udenlandsk arbejdskraft, både når det drejer sig om den kvalificerede og den ikkekvalificerede. Det er så meget på tværs af, hvad erhvervslivet har brug for," siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.

Karen Hækkerup langer både ud efter retorik og udlændingestramninger. Begge dele skader erhvervslivets mulighed for at tiltrække højt kvalificerede specialister og folk til lavere lønninger, lyder det.

Der er flere steder rundt i landet, hvor arbejdspladser har meget svært ved at få stillinger besat, hvis man ikke kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft, siger Karen Hækkerup til avisen.

"I en situation, hvor man politisk stander så meget i våde, fordi der er så mange partier, som holder hinanden skak, og hvor det derfor er meget svært at få noget igennem, er det endnu vigtigere, at vi i erhvervslivet, som ved, hvor skoen trykker, tager bladet fra munden."

I den nyeste rapport fra de økonomiske vismænd anslås det, at Danmark har brug for yderligere 70.000 udlændinge frem mod 2025 for at sikre væksten.

Et flertal uden om regeringen bestående af S, DF, SF og Enhedslisten afskaffede sidste år greencardordningen og hævede grænsen for, hvor meget en borger uden for EU skal tjene for at kunne arbejde i Danmark.

Socialdemokratiets ordfører for social dumping, Mattias Tesfaye, fastholder over for Jyllands-Posten, at jobåbninger først og fremmest skal gå til folk, der allerede bor i landet.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Tesla Model S 75D bliver 383.920 kr dyrere i 2019 med klimarådets anbefalinger: Se flere priseksempler her

Storaktionær afviser ikke flere frasalg efter salg til Spar Nord: "Som børsnoteret virksomhed er man til salg hver dag"

Aktiestatus: Udenlandsk interesse for Pandora presser kursen op

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...

Rentemøde i USA: Økonomer har fokus på Fed i fremtiden

Spar Nord-boss om opkøbsplaner: "Det er et kulturelt godt match"

Amerikansk investeringsfond satser grønt for 126 mia dollar: Sådan spotter vi de bedste aktier

Bank-aktie stiger over 50 pct efter Spar Nord-køb