Mette F revser Løkke: Ærø og de andre øer bliver snydt i skattereform
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Politik Af
"Jeg håber ikke, Ærø har sat næsen op efter meget fra den borgerlige regering. For konklusionen er lige så klar, som den er uretfærdig. Ærø er sammen med Langeland de to kommuner i landet, hvor borgerne får mindst ud af regeringens skatteplan."

Den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen var på en virtuel rundtur på de danske øer, da hun angreb statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Folketingets åbningsdebat, der netop er startet.

Øerne, der slås med fraflytning og arbejdsløshed, får nemlig ikke så meget ud af regeringens skatteudspil som andre dele af Danmark, lød det fra S-formanden.

Samsø, Lolland og Bornholm i samme båd

"Nu forstår jeg så, at Ærø snart får besøg af statsministeren. Og der kan man så sige: Hvad skal man også med en skattelettelse, hvis man i stedet kan få statsministeren på besøg? Men statsministeren får travlt, hvis han skal besøge alle de dele af Danmark, der ikke vinder på regeringens politik," siger Mette Frederiksen.

Hun fortsætter: 

"For er det bedre for Samsø? Svaret er nej. Det er det heller ikke for Lolland og Bornholm. Helt anderledes ser det ud i Gentofte, Hørsholm og Rudersdal. Det er de kommuner, der får mest ud af skattelettelserne. Regeringen trækker Danmark skævt."

Åbningsdebatten er en af årets maratondebatter, der kan trække fortsætte til efter midnat.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zig-zag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet