Løkke vil sende flere tusinde statslige arbejdspladser ud i landet
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
I sin åbningstale til Folketinget erklærede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at "flere tusinde nye arbejdspladser vil blive etableret ude i landet."

Det sker ved endnu en omgang udflytning af statslige arbejdspladser, som statsministeren sammen med sin regering præsenterer i et udspil i december måned.

Dermed har regeringen i følge Løkke "høje ambitioner for næste bølge" af udflytninger.

Hidtil har regeringen vedtaget at udflytte 3900 arbejdspladser, som skulle være etableret ved udgangen af i år. Indtil videre er 2500 "flyttet ind," som statsministeren formulerede det i sin tale. Og der er dermed fortsat et stykke til målstregen. De udflyttede arbejdspladser er fordelt på 25 forskellige byer, og indebærer i alt 23 statslige institutioner.

Det har tidligere været fremme, at regeringen med etableringen af det nye Skat, ville flytte 1500 arbejdspladser ud i landet, men i åbningstalen lægger Løkke altså op til, at der er endnu mere på vej. Hvor de nye flytninger lander, eller hvilke institutioner man vil flytte, siger statsministeren ikke noget om. 

Det har ikke været lutter glade dage at flytte rundt på de offentlige styrelser. I august kom det frem, at Geodatastyrelsen ikke kan levere digitale søkort til Grønland til tiden, fordi så få medarbejdere flyttede med, da styrelsen røg til Aalborg, at der først skal oplæres nye.

Desuden har en række landmænd været fremme med riven, da udbetalingen af deres støttemidler er forsinket, efter Landbrugsstyrelsen blev flyttet til Augustenborg på Als. 

Alligevel vil Løkke altså sende flere statslige arbejdspladser ud i landet som led i regeringen strategi for bedre balance i Danmark. Og specielt Dansk Folkeparti har tidligere været positivt stemt overfor tanken om flere udflytninger. På partiets sommergruppemøde i august lød det således fra gruppeformand Peter Skaarup (DF):

"Vi skal have Danmark bedre bundet sammen og have spredt noget af den vækst, vi ser i København, ud til andre steder i landet."

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet