Regeringen vil kunne afvise russisk gasledning
Foto: Free/Privatfoto/ritzau
Politik Af
Tilladelsen til den omstridte russiske gasledning Nord Stream 2 bliver nu et spørgsmål for regeringens topministre.

Det skriver Politiken lørdag.

Hidtil har tilladelser til sådanne projekter formelt været et administrativt spørgsmål, som blev håndteret af Energistyrelsen.

Men regeringen har nu sendt et lovforslag i høring, som skal gøre det muligt at afvise rørledninger som Nord Stream på dansk søterritorie, hvis de strider mod Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser.

Konkret lægger regeringen op til at ændre kontinentalsokkelloven, så udenlandske ansøgninger om rørledninger først skal vurderes af Udenrigsministeriet, skriver Politiken.

Indstillingen fra ministeriet skal ifølge regeringen basere sig på "et frit, politisk skøn", hvor de danske diplomater kan inddrage alt fra hensyn til statens sikkerhed til "europæiske og alliancemæssige hensyn" og "generelle strategiske betragtninger".

"Det er vurderingen, at afgørelser af ansøgninger om nedlæggelse af rørledningsanlæg på søterritoriet er af en sådan karakter, at de mest hensigtsmæssigt træffes på ministerniveau," lyder det i regeringens bemærkninger til lovforslaget.

Håbet for Nord Stream-konsortiet, som er ejet af det russiske selskab Gasprom, er, at udbygningen allerede kan gå i gang til næste år, og at gassen kan flyde i de nye rør fra 2020.

Gasledningen er særdeles omdiskuteret, da kritikere mener, at gasleverancerne kan blive brugt som politisk instrument af den russiske præsident, Vladimir Putin.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Det her må du ikke skrive i Børsen, men tasken er fyldt med checks"

Pandora i stort fald ved børsåbning

Lars Larsen slår to møbelkæder sammen: Nedlægger 47 stillinger

Anders Borg frygter svag svensk regering

Stort forsikringsopkøb udskudt: Konkurrencestyrelsen har betænkeligheder

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Medie: Uro i toppen af Facebook – to chefer går på grund Zuckerberg

Trump indgår "rigtig stor" aftale med Sydkorea