Hernings Venstre-borgmester advarer mod partiets kurs
Hernings borgmester, Lars Krarup, mener, at Venstres nuværende kurs, kommer til at koste partiet dyrt til kommunalvalget.
Foto: Mads Hansen / Scanpix
Politik Af
Hvis ikke Venstre på Christiansborg ændrer kurs, kommer det til at koste dyrt for partiet, når der er kommunalvalg til november.

Sådan lyder advarslen fra Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup, ifølge Danmark Søndag. Avisen er Jysk Fynske Mediers fællessektion.

Udmeldingen kommer, efter at Herning i januar fik en mavepuster af dimensioner, da beslutningen om at placere den nye politiskole i Herning blev trukket tilbage.

I stedet bliver skolen placeret i en eksisterende bygning i Vejle.

Lars Krarup mener, at Venstre på Christiansborg ville have gavn af at komme ud og tale med partifællerne rundt om i Danmark.

"I det kommunale Venstre har vi altså halvdelen af borgmesterposterne. Ude i kommunerne nyder vi i Venstre jo langt større tillid, end Venstre gør på Christiansborg," siger borgmesteren til Danmark Søndag.

Lars Krarup uddyber sin kritik af sit parti i et interview med fyens.dk. Han undrer sig især over Venstres kursskifte på fire områder.

Eksempelvis da regeringen med Venstre i spidsen præsenterede et forslag til boligbeskatning, som skåner de dyreste ejendomme og giver størst gevinst i Nordsjælland.

"Da vi havde en ren Venstre-regering for få måneder siden, mente vi ikke det her. Det gør vi så pludselig nu. Det er en omvendt Robin Hood, og hvis der skal lempes på boligskatterne i Nordsjælland, som regeringen foreslår, skal man da kalde det det, det er. En vækstpakke for Nordsjælland," siger han.

Ud over boligbeskatningen mener Lars Krarup også, at hans parti har fejlet i forbindelse med uddannelsesloftet og trafikforliget.

"Endelig har vi så også fået en definition af at være dansker. De eneste, der er stolte af den formulering, er vel dybest set dem, der mente, at man skulle skyde efter flygtninge i både," siger Lars Krarup uden at nævne DF'erne Martin Henriksen eller Kenneth Kristensen Berth ved navn til fyens.dk.

"Jeg synes, de her fire eksempler er steder, hvor vi fejler i Venstre," lyder det fra borgmesteren.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Første gang i fire år - onlinebank lander banklicens

Banker lurer fortsat på negative indlånsrenter for private efter Jyske Bank-melding

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet