Kulturminister vil have udelukket dopinglande
"Jeg er dybt rystet over de nye oplysninger," lyder det fra kulturminister Mette Bock (LA)
Foto: Scanpix
Politik Af
Det er chokerende oplysninger, der kom frem i Wada-rapporten om doping fredag.

Det fastslår kulturminister Mette Bock (LA).

"Jeg er dybt rystet over de nye oplysninger, som dokumenterer, at situationen med doping i Rusland er værre, end vi troede," lyder det i en skriftlig kommentar fra Mette Bock.

Rapporten er den såkaldte "McLaren report," som er udarbejdet af juraprofessor Richard McLaren.

Rapporten er anden del af McLarens arbejde for Det Internationale Antidoping Agentur (Wada). Den første delrapport udkom tidligere på året.

I den seneste rapport fremgår det blandt andet, at over 1000 russiske atleter i flere end 30 idrætsgrene har været involveret i dopingsnyd mellem 2011 og 2015.

12 russiske medaljetager ved vinter-OL i 2014 samt 15 medaljetagere fra sommer-OL i London i 2012 var også involveret i snyd, fremgår det af rapporten.

I forbindelse med den første rapport opfordrede Wada til, at alle russiske atleter skulle forbydes at stille op ved OL i Rio.

Det ønskede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) imidlertid ikke at efterleve, og IOC lod OL-deltagelsen for russiske atleter være op til de enkelte specialforbund.

"Det er godt, at sandheden kommer frem. Den store opgave er nu at finde fælles fodslag, så vi kan lave et endnu stærkere internationalt antidopingsystem," mener Mette Bock.

"Vi skal have styrket reglerne, så det reelt bliver muligt at udelukke lande, der snyder, fra internationale konkurrencer. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at komme doping til livs og beskytte alle de rene udøvere," lyder det fra kulturministeren.

/ritzau/

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Jens Bager efter exit fra Ambu: "Jeg beholder mine aktier"

Danske Banks advokater undersøger fyring af detektiver: "Nu mener man åbenbart pludseligt, der stadig er noget, der skal undersøges"

Globale investorer øger aktieovervægten markant: Vi har stadig aktietoppen foran os

Ambu siger farvel til bestyrelsesformand: Coloplast-formand overtager stolen

Veloxis kan blive næste aktie i C25 - investor spår stor fremgang

Ambu skuffer med overskudsprognose for 2019/20: Lancerer duodenoskop hurtigere end ventet

Tidligere Mærsk-topchef bliver formand i hollandsk kæmpeselskab: Omsatte for 381 mia kr sidste år

Alm. Brand afskediger kommunikationsdirektør gennem 11 år