Trekløver-partier klar med nyt regeringsgrundlag
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (th.) har diskuteret sig så meget på plads om et nyt regeringsgrundlag, at han, sammen med Anders Samuelsen (tv.), Liberal Alliance, og De Konservatives leder Søren Pape Poulsen, har indkaldt til pressemøde på Marienborg
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Politik Af
Venstre, Liberal Alliance og Konservative indkalder til pressemøde på Marienborg klokken 15 søndag, oplyser Statsministeriet.

Her vil de tre partier ifølge Ritzaus oplysninger præsentere et nyt regeringsgrundlag.

De tre partier har ført officielle forhandlinger om at danne en trekløverregering siden mandag.

I sidste weekend inviterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), LA og K med i regering i erkendelse af, at forhandlingerne om fremtiden for dansk økonomi stod i stampe.

Efter fem dages forhandlinger var de tre partier nået så langt, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, lørdag blev inviteret til en orientering på Marienborg.

DF's mandater er afgørende for den kommende trekløverregering. Uden DF er der nemlig ikke borgerligt flertal.

Thulesen Dahl ville efter orienteringen hverken vende tommelfingeren op eller ned. Han konstaterede, at det bliver en regering, der skal søge flertal fra sag til sag.

- Det er deres regeringsgrundlag, de sidder og grifler på.

- Vi står frit i forhold til de kommende forslag. Derfor kan vi kæmpe vores kamp for Dansk Folkepartis synspunkter, sagde Thulesen Dahl.

Anderledes euforisk var stemningen i den konservative folketingsgruppe, da den søndag morgen blev orienteret om forhandlingerne. Mødet sluttede med højlydte klapsalver.

- Vi er rigtig begejstrede for det, der ligger på bordet. Derfor håber jeg også, at vi senere i dag kan få præsenteret regeringsgrundlaget, sagde folketingsmedlem Mai Mercado efter mødet.

Udenrigsminister Kristian Jensen har på ganske moderne vis kommenteret forløbet med en stribe positive ikoner, såkaldte emojis, på Twitter. Blandt andet en trekløver og et dannebrogsflag.

/ritzau/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån