Ulla Tørnæs vil kortlægge uddannelsernes kvalitet
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.
Foto: Scanpix / Ólafur Steinar Gestsson
Politik Af
Undervisernes evner, de medstuderendes engagement og det sociale miljø er blandt de emner, som godt 350.000 studerende og nyuddannede skal forholde sig til, når de torsdag får tilsendt et spørgeskema fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Undersøgelsen er sat i søen som led i det såkaldte Uddannelseszoom, hvor man kan sammenligne uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) ser den først og fremmest som vigtig for kommende studerende.

"For mig er der ingen tvivl om, at valg af uddannelse er en af de vigtigste beslutninger, vi skal træffe i vores liv. Jo mere viden, vi har, des nemmere er det at vælge rigtigt," siger hun.

Ministeren lægger heller ikke skjul på, at undersøgelsen samtidig kan pege på, hvor uddannelserne kan forbedres.

"Jeg håber også, at den viden, vi får på baggrund af spørgeskemaerne, kan være nyttig i vores fremadrettede arbejde med at styrke kvaliteten på alle uddannelser," siger hun.

Hos Danske Studerendes Fællesråd forventer man, at undersøgelsen vil påpege, at nedskæringerne på uddannelserne har ført til kvalitetsproblemer.

Formand Yasmin Davali håber derfor, at ministeren vil tage resultaterne til efterretning og handle ud fra dem.

"Vi har fået meldinger fra universiteterne, de studerende og underviserne, som alle siger, at det har konsekvenser for kvaliteten, at man har skåret så meget på uddannelserne," siger hun.

"Man må gå ud fra, at Ulla Tørnæs har tænkt sig at gøre noget ved det og tage det alvorligt, hvis hendes egen undersøgelse viser, at der er kvalitetsproblemer," tilføjer hun.

Ulla Tørnæs understreger, at hun hele tiden arbejder på at forbedre uddannelserne og derfor også lytter til de studerende.

"Senest har vi lavet en kvalitetspulje, hvor vi har afsat mere end 100 millioner kroner til blandt andet at understøtte øget feedback. Jeg har efter mange møder lyttet mig til, at det er noget af det, der efterspørges," siger ministeren.

Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er det den mest omfattende undersøgelse af de videregående uddannelser nogensinde.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


E-sport vokser eksplosivt i verden: Omsætning spås over 7 milliarder i 2019

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen