Trump vil gøre omstridt general til sikkerhedsrådgiver
Foto: Gary Cameron/Scanpix
Politik Af
Den kontroversielle general Michael Flynn har sagt ja til tilbuddet om at blive national sikkerhedsrådgiver for USA's kommende præsident, Donald Trump.

Det oplyser en talsmand for Trump.

 Flynn er en højt respekteret efterretningsofficer, der var med til bekæmpe islamistiske grupper i Afghanistan og Irak. Han var topchef i den militære efterretningstjeneste DIA, indtil han i 2014 ragede uklar med det amerikanske efterretningsmiljø.

Han var under valgkampen Trumps ledende rådgiver om sikkerhed.

Flynn var med under et møde, som Trump havde torsdag aften med Japans premierminister, Shinzo Abe. Det var Trumps første møde med en udenlandsk leder.

Blandt topfolk i militæret stod den pensionerede general ret ene under valgkampen. Langt de fleste topofficerer kritiserede Trump for med sine ideer at underløbe USA's mangeårige doktriner og alliancer.

Flynns rolle i udformningen af USA's sikkerhedspolitik kan blive en del større end forgængerne, fordi Trump næsten ingen erfaring har med international sikkerhed.

 Flynn er blevet anklaget for at have haft for tætte forbindelser til det russiske regime.

"Jeg er dybt bekymret for hans synspunkter om Rusland," siger Adam Schiff. Han er leder for demokraterne i Repræsentanternes Hus' efterretningsudvalg.

Flynn har været en hyppig sæt på det russiske stat-tv, og han har været inviteret til Moskva for at deltage i tv-stationens gallamiddag - kun to sæder fra Putin, skriver avisen The Guardian.

Han har skrevet stærkt generaliserende og negativt om muslimer, han beskyldes for antisemitisme, og han udelukker ikke brugen af tortur.

/ritzau/

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser tidsplan og udsætter brexit

Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio

Just Eat havnet i hollandsk trekantsdrama - nu starter opkøbskrig