Medieboss efter ny public service-rapport: Fusion af DR og TV2 kan svække os
Connie Hedegaard, der er formand for Public Service-udvalget, fremlagde mandag formiddag rapport i Kulturministeriet. Et af scenarierne er, at TV2 sælges, mens TV2's regioen kommer under DR's vinger.
Foto: Scanpix
Politik Af
De private medier med aviser, tv-kanaler og radiostationer rundt omkring i de danske lokalområder kan blive klemt, hvis TV2's regioner lægges sammen med DR's regioner.

Det mener Jesper Rosener, adm. direktør i Jysk Fynske Medier, som ejer 13 dagblade, 64 ugeaviser og 5 radiostationer.

"Hvis en samling af DR og TV2's regionale medier medfører, at de skal gøres stærkere på det lokale og regionale stof, så kan det betyde, at vi som privat medie bliver svækket," siger Jesper Rosener.

"Jeg vil ikke sige, at jeg frygter en sammenlægning af DR og TV2, fordi jeg ikke ved, hvordan det skal gøres i praksis. Men det er klart, at når vi hører det her forslag, så kan det betyde, at vi bliver svækket," fortsætter Jesper Rosener.

Udvalg ser på TV2-salg


Reaktionen kommer efter, at Public Service-udvalget, der er nedsat af Kulturministeriet og har Connie Hedegaard som formand, mandag fremlagde en rapport om fremtiden for public service-medier.
  Rapporten er nu blevet uddelt til politikerne på Christiansborg, så det kan danne grundlag for beslutninger i det næste medieforlig, som træder i kraft i 2019.

Som Børsen beskrev i avisen mandag er et af de mulige scenarier, at staten sælger TV2 til en privat aktør, men hvor TV2's regioner lægges sammen med DR's regioner.

Hele blå blok er i den ene eller anden form positiv over for et salg af TV2.

Rammer public service

Jesper Rosener påpeger, at et stærkere DR med TV2' regionale tv-stationer under vingerne, kan ende med at svække danskernes adgang til public service-stof, fordi de private medier skal tælles med i ligningen.

"Det er vigtigt, at vi bliver hørt og inddraget, fordi ellers kan vi ende med, at public service-delen bliver svagere, fordi vi også bidrager til public service," siger Jesper Rosener.

Danske Medier: Sælg TV2, men...


Stig Kirk Ørskov, formand i interesseorganisationen Danske Medier, hilser et muligt salg af TV2 velkomment.

"Et salg af TV2 støtter vi fuldt og helt. Det kan kun gå for langsomt," siger Stig Kirk Ørskov, der også er adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Han er dog skeptisk omkring en sammenlægning af DR's og TV2's regioner, fordi det meget vel kan svække private medier.

"Hvis det fortsætter på den måde, det er i dag, hvor TV2's regioner i den grad æder af de lokale og regionale mediehuses marked, så kan vi ikke støtte det," siger Stig Kirk Ørskov og nævner som eksempel:

"Hvis man tager TV2 Nord, så er stort set alle deres aktiviteter i direkte konkurrence med Nordjyske Medier. Det er ikke hensigtsmæssigt, når TV2 Nord henter hovedparten af sin finansiering fra licenskroner."

Hedegaard: Vil svække konkurrencen


Formanden for Public Service-udvalget, Connie Hedegaard, anerkender, at der også er ulemper ved at sammenlægge DR og TV2's regioner.

"Ved det scenarium vil der ikke længere være konkurrence på public service. Det har der været i Danmark med god grund. Jeg var politiker tilbage i 1980'erne, hvor man lavede TV2. Det var bevidst, at man gerne vil have konkurrence til DR. Så man vil eksempelvis tabe konkurrence, hvis man samler DR og TV2's regioner i en," siger Connie Hedegaard og fortsætter:

"Hvis man gør det, vil der alt andet lige være mindre konkurrence regionalt. Til gengæld vil der være flere muskler til at se beslutningstagere og magthavere efter i sømmene," siger Connie Hedegaard.
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"