Politik Af
Ansvaret for at sikre danske kyster bør flyttes fra grundejere, der tilfældigvis bor ud til kysten og fordeles på resten af samfundet. Det mener Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

En ny vurdering fra Københavns Kommune viser, at hovedstaden er et af de steder i Danmark, der er i højrisikozonen for at blive oversvømmet under en såkaldt stormflod.

Ifølge Morten Kabell er det nødvendigt at gribe ind og ændre i lovgivningen, så byen kan sikres bedst- og hurtigst muligt.

"Jeg kan ikke sidde som ansvarlig borgmester og se byen gå under vand," siger han.

Lige nu er det grundejernes ansvar at sikre kysten udenfor deres ejendom. Det, mener borgmesteren, er uretfærdigt. Regeringen skal sætte sig for bordenden og koordinere arbejdet, lyder udmeldingen.

"Jeg siger ikke, at regeringen skal betale hele gildet. Men de bør finde en fast og logisk model for, hvordan det hele skal ske," siger han.

Samme opfattelse deler Jakob Haugaard medlem af teknik og miljøudvalget fra Socialdemokratiet.

"Regeringen bør forholde sig til, at det er et samfundsproblem at sikre de danske kyster og især udsatte byområder med mange beboere," siger han.

I sidste uge udkom regeringens samlede kystanalyse. Miljø- og Fødevareministeriet meddelte der, at de vil arbejde på en model for, hvordan udgifterne kan fordeles mellem de grundejere, der får beskyttet deres kyst.

Men det er ikke nok, mener Morten Kabell. Han frygter at se store dele af København under vand, næste gang der er stormflod, hvis der ikke bliver gjort noget med det samme.

"Systemet er groet fast, lyder det fra borgmesteren, hvis kommune nu går i gang med en stormflodsplan, der skal fastlægge, hvordan byen sikres mod stormflod ved med diger og sluser. Den skal være klar til næste år. "

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søren Skou: Vi er meget tilfredse med udviklingen i storsats - det skal vise sit værd næste år

Boligejernes nye superlån går i rekordkurs: "Det er en vild udvikling"

Bjarke Ingels har tegnet et middagsstel med sine kumpaner, Jens Martin Skibsted og Lars Holme Larsen

Sure investorer sagsøger Novo Nordisk for kursmanipulation - kræver 11,8 mia kr i erstatning

De store roséchampagners opgør

Aktieluk i USA: Flotte fredagsplusser - men endnu et ugeminus

Den nat det stak af for Normann Copenhagen

Aktiestatus i USA: Aktier hopper op - men stadig udsigt til ugeminus

Jysk kødindustrimand overtager konkursramt pålægsfabrik: 130 medarbejderes job reddes