Politik Af
Ikke nok med, at den nuværende brasilianske præsident Dilma Rousseff sidder på anklagebænken i en rigsretssag.

Anklagerne vælter - fortsat - også ind mod den tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva.

Brasiliansk politi har fredag indstillet til anklagemyndigheden, at der rejses tiltale mod Lula da Silva og hans kone for korruption i forbindelse med svindel med en luksuslejlighed på et strandresort i Guaruja.

Det oplyser politiet ifølge Reuters.

Tidligere fredag har den brasilianske avis Estado de S. Paulo også skrevet, at politiet i byen Curitiba beskylder Lula da Silva og hans kone for at have modtaget 747.896,54 dollar (omkring 5 millioner danske kroner) fra et byggefirma i relation til lejligheden.

Der er i forvejen anklager på bordet mod Lula da Silva, som politiet længe har efterforsket i forbindelse med en stor korruptionssag om det statslige olieselskab, Petrobras.

Vil lægge kortene på bordet


Den 70-årige Lula anklages for forsøg på at stå i vejen for opklaringen af sagen, og i slutningen af juli oplyste en talsmand for det brasilianske justitsministerium, at Lula da Silva vil blive stillet for retten i forbindelse med sagen om Petrobas.

Ekssenatoren har angiveligt indvilget i at lægge kortene på bordet, og er nu en af anklagemyndighedens vigtigste vidner i sagen.

Men nye anklager kommer altså fortsat frem mod den tidligere præsident.

Lula da Silva var forgænger for den nu suspenderede Dilma Rousseff, som er anklaget for at have forbrudt sig mod loven ved angiveligt at have brugt midler fra statslige banker til at dække over huller i statens budget.

Hun sidder nu i en indledt rigsretssag og forventes at må tage sin endelige afsked i næste uge, som følge af rigsretssagens afgørelse.

/ritzau/Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDerfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld