Brasiliens senat: Ja til rigsretssag mod præsident
Der har været omfattende protester mod præsident Dilma Rousseff, som er suspenderet.
Foto: Scanpix
Politik Af
Nu er der ingen vej tilbage.

Et flertal i det brasilianske senat har onsdag morgen dansk tid stemt for at indlede en rigsretssag mod landets suspenderede præsident, Dilma Rousseff, skriver flere medier, herunder AFP.

Ifølge nyhedsbureauet stemte 59 for at stille Rousseff for en rigsret, mens 21 stemte imod.

Der var blot krævet et simpelt flertal i det 81 sæder store senat for at godkende det opsigtsvækkende skridt. Formanden for senatet gav som ventet ikke sin stemme til kende.

Dilma Rousseff er anklaget for at have brudt budgetreglerne. I maj blev det besluttet at suspendere hende fra posten i 180 dage.

Afgørelsen i senatet var ventet, men timingen er interessant, da der som bekendt er fuld gang i de olympiske lege i Rio de Janeiro.

Da debatten gik i gang i senatet, sagde højesteretspræsident Ricardo Lewandowski ifølge BBC, at senatorerne skulle til at "udføre en af de mest alvorlige opgaver under forfatningen".

Rigsretssagen ventes at gå i gang i slutningen af august. Efterfølgende skal senatet igen stemme og afgøre, om Rousseff skal afsættes. Det kræver dog, at to tredjedele af medlemmerne i senatet stemmer for at udskifte præsidenten.

Dilma Rousseff har afvist alle anklager mod hende. Anklagerne går på, at de nationale regnskaber angiveligt blev sminket gennem lån i statsejede banker. Det skete på et tidspunkt, hvor Rousseff kæmpede for at blive genvalgt ved valget i 2014.

Rousseff siger, at tidligere regeringer har anvendt samme regnskabsmetoder som hende. Hun har desuden sagt, at hun er offer for "et kup".

Michel Temer er midlertidigt indsat på posten som præsident, mens sagen mod Rousseff kører.

/ritzau/AFPAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"

To danske restauranter i verdens top fem

Powell gentager: Styrket argument for rentesænkning