DF-profil vil indføre stop for muslimer i Danmark
Søren Espersen, Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Scanpix
Politik Af
Efter den seneste tids terrorangreb i Europa bør indvandringen fra muslimske lande til Danmark stoppe i en periode på fire til seks år.

Det mener Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, ifølge Berlingske.

I et debatindlæg i avisen torsdag foreslår han at indføre et "muslimstop".

"Vi bør have et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode."

"Det er herfra, langt størstedelen af terroren i Vesten har sine rødder, og indtil vi har et overblik over rækkevidden af det her, og hvad vores fremtidige indsatser skal være, har vi brug for et pusterum," siger Søren Espersen i et interview med Berlingske.

Søren Espersen afviser, at muslimer generelt er et problem. Men han mener, at kontrollen med nytilkomne migranter og flygtninge har været "hårrejsende" lemfældig.

"Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at i den flygtningestrøm, vi fik i sommeren og efteråret, var der mange, der kom under dække af at være flygtninge, men som i virkeligheden var sendt af sted af Islamisk Stat," siger han.

I 2014 sagde Dansk Folkepartis nuværende formand, Kristian Thulesen Dahl, at han ikke vil skelne mellem religioner, når det handler om indvandring. Den nye udmelding fra Søren Espersen skal ikke opfattes som et opgør med den linje, pointerer han.

"Det her er en helt særlig situation, der er opstået. Og det er en erkendelse af, at terrortruslen udgår fra de muslimske samfund. Det er bestemt ikke det samme som at sige, at alle muslimer er terrorister," siger Søren Espersen.

Søren Espersens forslag går for vidt, mener Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth. Han er vel at mærke enig i, at antallet af asylansøgere skal minimeres.

"Men vi kan jo ikke gå ind og diskriminere på baggrund af religion," siger Marcus Knuth til Berlingske.

Hos Socialdemokraterne mener fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen, at Søren Espersen må være "lige lovlig inspireret af Donald Trump".

"I øvrigt synes jeg, man skal huske på, at langt de fleste ofre for islamisk terrorisme er muslimer. Der er ingen simple svar på den situation, vi står i," siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løber vi aldrig tør for energi? Altså aldrig, aldrig?

Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endeliggyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

Niels Thygesen tror ikke på krisesnak: Alting peger mod højere vækst i Europa næste år

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

Efterårets farver forfører i Upstate New York

Ellemann afviser kritik af uklar formandstale

Til middag hos Karen Blixen