Politik Af
I fem år har asyltallene for april og marts måned ikke været så lave, som de er nu.

Det oplyser DR Nyheder.

Foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen viser, at omkring 349 personer søgte asyl i april måned. Til sammenligning var der 564 asylansøgere i april sidste år, og går man yderligere tilbage, er tendensen den samme.

Sammenholdes asyltal fra de forgangne år i samme måned, altså april, skal man helt tilbage til 2011 for at finde en periode, hvor asyltallet har været lavere. Tilsvarende tendens gør sig gældende for marts måned.

Og det er noget, der vækker begejstring hos Venstre.

"Siden vi overtog regeringsmagten er vi jo røget fra en femteplads i forhold til de lande der modtager flest, til at ryge ned til omkring en 10.-plads på få måneder - det ser jeg som et resultat af, at stramninger virker," siger Ventres udlændingeordfører Marcus Knuth.

Og selv om han erkender, at EU's styrkede grænser har været med til at bremse flygtningestrømmen fastholder han, at stramninger i forhold til familiesammenføring, signalet om konfiskering af værdier og en stram asylpolitik har påvirket antallet af asylansøgere.

Trods de lave tal understreger han, at der bestemt ikke er tale om en afblæst flygtningekrise. Ifølge Marcus Knuth er der blot tale om et øjebliksbillede.

Han forventer, at antallet af asylansøgere vil stige igen til sommer.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Negativ rente tvinger storbanker til at sadle om: "Det er en udfordring"

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"

Uafhængig formueforvalter har solgt ud af aktier: Kursfald truer forude

Aktiestatus i USA: Netflix får stryg efter regnskab

Topchefen i Danske Bank vil ikke sige, hvor han ser fejl og mangler: "Men jeg vil godt sige, hvad der karakteriserer en god bank"

Markedet lukker: DSV blev presset i bund efter Panalpina-tal