Ny aftale sænker prisen på sygehusmedicin med ti procent
Foto: Scanpix
Politik Af
Prisen for sygehusmedicin bliver over en treårig periode sænket med ti procent.

Sundhedsminister Sophie Løhde, (V) vil på vegne af staten senere fredag underskrive en ny prisaftale for sygehusmedicin med Danske Regioner og Lægeforeningen.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

- Det har ikke været let, men jeg er godt tilfreds med forhandlingsresultatet. Det er den bedste prisaftale, der hidtil er indgået med lægemiddelindustrien, og den betyder, at vi vil få lavere priser på sygehusmedicin de kommende år, lyder det fra ministeren.

Aftalen betyder blandt andet, at de officielle listepriser på sygehusmedicin reduceres med i alt ti procent i aftaleperioden, der løber fra 1. april 2016 til 31. marts 2019.

Ifølge ministeriet er det første gang, at en aftale giver en tocifret procentreduktion i listepriserne. Til sammenligning har de tidligere aftaler reduceret listepriserne med fem procent over tre år.

Det betyder også, at priserne fremover vil blive beregnet igen, når medicinen introduceres i henholdsvis seks og ni udvalgte europæiske lande.

Det sker ikke i dag, hvor priserne låses fast, når medicinen er markedsført i tre ud af ni lande, som Danmark sammenligner sig med.

- Vi skal ikke betale mere for sygehusmedicin i Danmark, end de gør i de lande, vi normalt sammenligner os med.

- Og derfor har det været afgørende, at vi både fik en mærkbar sænkning af det loft, som sygehusmedicinen er underlagt, og at priserne på ny sygehusmedicin i modsætning til i dag genberegnes, lyder det fra Sophie Løhde.

/ritzau/

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks advokater undersøger fyring af detektiver: "Nu mener man åbenbart pludseligt, der stadig er noget, der skal undersøges"

Ambu siger farvel til bestyrelsesformand: Coloplast-formand overtager stolen

Veloxis kan blive næste aktie i C25 - investor spår stor fremgang

Ambu skuffer med overskudsprognose for 2019/20: Lancerer duodenoskop hurtigere end ventet

Tidligere Mærsk-topchef bliver formand i hollandsk kæmpeselskab: Omsatte for 381 mia kr sidste år

Analytiker: Naturligt med formandsskifte - Ambu kan blive en væsentlig spiller

Aktieåbning: Ambu sendes helt til tops efter regnskab i rødt C25

Investor Live: Følg Ambus spektakulære optur efter nyhedsrig morgen

Chefstrateg: Spred risikoen - urolighederne i Hongkong kan blive en rullende snebold