Politik Af
Hvis danskerne stemmer nej til at omdanne retsforbeholdet til en såkaldt "tilvalgsordning" ved folkeafstemningen den 3. december, ryger vi ud af det europæiske politisamarbejde, Europol.

Sådan har det lydt igen og igen fra de partier, der anbefaler danskerne at stemme ja ved folkeafstemningen.

Men det er som om, at de ikke rigtig hører efter, vælgerne.

I hvert fald viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, at kun lidt over 14 pct, af de 1005 adspurgte regner med, at et nej ved folkeafstemningen også medfører et dansk exit fra Europol.

Hele 46,9 pct. af de adspurgte tror - i modsætning til hvad ja-partierne argumenterer for - at Danmark vil kunne fortsætte i Europol, selvom Danmark skulle stå fast på retsforbeholdet, som det ser ud i dag.

Målingen peger dog også på, at mange er i tvivl om konsekvenserne af enten et nej eller et ja.

Omkring 39 procent af de adspurgte føler sig i øjeblikket ikke i stand til at sige, hvilken konsekvens resultatet af folkeafstemningen vil have for dansk deltagelse i Europol.

Målingen kommer samtidig med, at regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen for alvor skyder ja-kampagnen i gang med en såkaldt "uddelingsaktion" tirsdag morgen ved Nørreport Station i København.

Her har statsministeren netop tænkt sig at fremhæve, at Danmarks fulde medlemskab af Europol er på spil ved folkeafstemningen.

"Det er en enormt vigtig afstemning, hvor vi skal stemme for et tryggere Danmark, der fortsat kan være fuldgyldigt medlem af det europæiske politisamarbejde, Europol", lyder det fra statsministeren.

Målingen fra Voxmeter viser desuden, at det er regulært dødt løb mellem ja- og nej-siden.

Omkring 30 pct. af de medvirkende i målingen vil stemme nej ved folkeafstemningen, mens næsten 27 pct, vil stemme ja. Men også på dette spørgsmål er der en stor gruppe mennesker, der er i tvivl om deres kryds.

Næsten 43 pct. - altså de fleste - ved ikke, hvad de skal stemme på nuværende tidspunkt.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet

Banker lurer fortsat på negative indlånsrenter for private efter Jyske Bank-melding

"De penge, vi har puttet i det, begynder nu virkelig at levere resultater. Det er ret usædvanligt det her"