Google afviser EU-beskyldninger om konkurrencesnyd
EUøs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.
Foto: Scanpix
Google går nu til modangreb på EU-Kommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har åbnet en sag mod it-giganten. 

Torsdag aften har Google afleveret deres svar på anklagerne om konkurrenceforvridende adfærd. Beskyldninger, som den amerikanske koncern ikke kan genkende. 

Helt konkret er det søgninger efter produkter via Googles søgemaskine, der ifølge anklagerne bliver filtreret til fordel for Googles egne produkter og viser bestemte produkter højere blandt søgeresultaterne, som er hovedangrebspunktet.

Hvis Google bliver kendt skyldig, kan det udløse en bøde på 6 mia. euro for at promovere egne resultater over konkurrenternes. 

"Google har altid arbejdet på at forbedre sine services og skabe nye veje til at levere bedre svar og brugbare reklamer. Vi tager det seriøst, at EU-Kommissionen mener, at vores innovationer er konkurrenceforvridende," skriver Google i et statement og fortsætter. 

"Svaret, som vi har afleveret i dag, viser, hvorfor vi mener, at beskyldningerne er forkerte, og hvorfor vi mener, at Google forhøjer mulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder fordelagtige muligheder for virksomheder i alle størrelser."

Læs hele Googles svar her.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Peter Norvig fradømt retten til at være ejendomsmægler

Milliardsalg løfter kursanbefaling: Der er potentiale i Zealand Pharma ifølge analytiker

Succesfuld trekløver: Tre danske aktier i plus med over 100 pct i år

Teknisk analyse: Frygten i markedet er steget - hold dig fra disse fire aktieindeks

Home sælger erhvervskæde: Salgspris er hemmelig

Skattestyrelsen går efter bitcoin-gevinster: Har fået 2700 danske navne fra finsk skattestyrelse

Mærsk lancerer forsikringsløsning til containerfragt

EU-Domstolen fastslår: Briterne kan droppe brexit uden at spørge EU

Centerpartiet siger nej til Löfven som statsminister