Google afviser EU-beskyldninger om konkurrencesnyd
EUøs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.
Foto: Scanpix
Google går nu til modangreb på EU-Kommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har åbnet en sag mod it-giganten. 

Torsdag aften har Google afleveret deres svar på anklagerne om konkurrenceforvridende adfærd. Beskyldninger, som den amerikanske koncern ikke kan genkende. 

Helt konkret er det søgninger efter produkter via Googles søgemaskine, der ifølge anklagerne bliver filtreret til fordel for Googles egne produkter og viser bestemte produkter højere blandt søgeresultaterne, som er hovedangrebspunktet.

Hvis Google bliver kendt skyldig, kan det udløse en bøde på 6 mia. euro for at promovere egne resultater over konkurrenternes. 

"Google har altid arbejdet på at forbedre sine services og skabe nye veje til at levere bedre svar og brugbare reklamer. Vi tager det seriøst, at EU-Kommissionen mener, at vores innovationer er konkurrenceforvridende," skriver Google i et statement og fortsætter. 

"Svaret, som vi har afleveret i dag, viser, hvorfor vi mener, at beskyldningerne er forkerte, og hvorfor vi mener, at Google forhøjer mulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder fordelagtige muligheder for virksomheder i alle størrelser."

Læs hele Googles svar her.

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist

Hongkongere kræver pres på Kina fra briter

Kæmpe droneangreb halverer olieproduktion i Saudi-Arabien: "Iran har udført et angreb uden fortilfælde på verdens energiforsyning"