Google afviser EU-beskyldninger om konkurrencesnyd
EUøs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.
Foto: Scanpix
Google går nu til modangreb på EU-Kommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har åbnet en sag mod it-giganten. 

Torsdag aften har Google afleveret deres svar på anklagerne om konkurrenceforvridende adfærd. Beskyldninger, som den amerikanske koncern ikke kan genkende. 

Helt konkret er det søgninger efter produkter via Googles søgemaskine, der ifølge anklagerne bliver filtreret til fordel for Googles egne produkter og viser bestemte produkter højere blandt søgeresultaterne, som er hovedangrebspunktet.

Hvis Google bliver kendt skyldig, kan det udløse en bøde på 6 mia. euro for at promovere egne resultater over konkurrenternes. 

"Google har altid arbejdet på at forbedre sine services og skabe nye veje til at levere bedre svar og brugbare reklamer. Vi tager det seriøst, at EU-Kommissionen mener, at vores innovationer er konkurrenceforvridende," skriver Google i et statement og fortsætter. 

"Svaret, som vi har afleveret i dag, viser, hvorfor vi mener, at beskyldningerne er forkerte, og hvorfor vi mener, at Google forhøjer mulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder fordelagtige muligheder for virksomheder i alle størrelser."

Læs hele Googles svar her.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud