Landbruget jubler over ny superminister
Eva Kjer Hansen har fået både landbruget og miljøet som resortområde.
Foto: Scanpix
Politik Af
Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er særdeles tilfredse med, at miljø- og fødevareministeriet nu lægges sammen under en minister.

"Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv - og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området, og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler," skriver adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, i en kommentar.

Hun ser frem til, at regeringen får vedtaget den fødevare- og landbrugspakke, som de borgerlige partier blev enige om før valget. Planen indeholder bl.a. et opgør med visse begræsninger af gødningen af marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der ifølge Landbrug & Fødevarer kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen.

"De borgerlige partier har fremlagt en meget klar plan for fødevareklyngen, der for alvor kan sætte vores erhverv tilbage på vækstsporet. Vi håber, at et bredt flertal af de erhvervsvenlige partier i Folketinget vil støtte planen," skriver Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer.

Kritikerne frygter, at miljøet nu vil blive nedprioriteret i forhold til landbrugets interesser.

"Det er dybt bekymrende, at den nye Venstre-regering har valgt at lægge miljøministeriet ind under fødevareministeriet. Jeg frygter, at det nu bliver landbrugets økonomiske interesser, der fastsætter ambitionsniveauet for vores miljø og vores natur," lyder det fra Maria Reumert Gjerding, folketingsmedlem for Enhedslisten.

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Citi kalder Alzheimers-eufori forhastet: Novo-boss afventer britisk forsøg

Air Greenland i største flysatsning nogensinde

Unibrew-formand om ny ledelsesrokade: "Lidt som i en fodboldklub, hvor man hele tiden skal tænke over at forstærke holdet"

Novo-chef efter nyt fra FDA: "Det stiller Ozempic endnu bedre end tidligere, og det er vi utroligt glade for"

Google-ejer runder markedsværdi på 1000 mia dollar: Porteføljemanagere overvejer at indkassere gevinst

Veloxis-aktionær trods tvangsindløsning: Kampen er slet ikke forbi endnu

Bjarke Ingels: Hvis du begår denne fejl, kan du godt glemme alt om at tiltrække de største talenter

Kronik: Nye regler kan få betydning for din pension i 2020