Landbruget jubler over ny superminister
Eva Kjer Hansen har fået både landbruget og miljøet som resortområde.
Foto: Scanpix
Politik Af
Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er særdeles tilfredse med, at miljø- og fødevareministeriet nu lægges sammen under en minister.

"Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv - og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området, og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler," skriver adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, i en kommentar.

Hun ser frem til, at regeringen får vedtaget den fødevare- og landbrugspakke, som de borgerlige partier blev enige om før valget. Planen indeholder bl.a. et opgør med visse begræsninger af gødningen af marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der ifølge Landbrug & Fødevarer kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen.

"De borgerlige partier har fremlagt en meget klar plan for fødevareklyngen, der for alvor kan sætte vores erhverv tilbage på vækstsporet. Vi håber, at et bredt flertal af de erhvervsvenlige partier i Folketinget vil støtte planen," skriver Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer.

Kritikerne frygter, at miljøet nu vil blive nedprioriteret i forhold til landbrugets interesser.

"Det er dybt bekymrende, at den nye Venstre-regering har valgt at lægge miljøministeriet ind under fødevareministeriet. Jeg frygter, at det nu bliver landbrugets økonomiske interesser, der fastsætter ambitionsniveauet for vores miljø og vores natur," lyder det fra Maria Reumert Gjerding, folketingsmedlem for Enhedslisten.

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist