Peter Christensen er ude af Folketinget
Den 40-årige elektriker Peter Christensen, der i årevis har været en profil for Venstre, er ikke valgt ind i Folketinget. Han var opstillet i Sønderjylland.
Foto: Scanpix
Efter 14 år i Folketinget er det slut for den højt profilerede Venstre-politiker Peter Christensen.

Det skriver politikeren selv på Facebook.

 "Med markant V-tilbagegang i Sønderjylland bliver der desværre ikke plads til mig som Folketingsmedlem længere. Jeg havde set frem til fire år mere, men på sådan en regnfuld og lidt trist fredag er det nu alligevel opløftende, at danskerne har valgt de borgerlige partier til at lede Danmark," lyder det i opdateringen.

Forsvarede Løkke bravt

Den 40-årige politiker har i årevis været en stærk støtte for formand Lars Løkke Rasmussen, ikke mindst i forbindelse med den første bilagssag, hvor han forsvarede sin formand bravt.

 Peter Christensen var formand for Venstres Ungdom fra 1999 til 2001, hvor han første gang blev valgt til Folketinget. Siden da har han bestredet en lang række poster som skatteordfører, finansordfører og politisk ordfører.

I 2011 blev han belønnet af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, der gav ham posten som skatteminister, hvor han sad i en kort periode indtil valgnederlaget samme år.

Søren Pind: Giv ham en ministerpost

Peter Christensens politiske liv kan dog stadig fortsætte på øverste hylde, da han kan blive udpeget til minister i en Løkke-ledet regering. Martin Lidegaard fra De Radikale blev eksempelvis energiminister i 2011, selvom han ikke blev valgt ind.

 Udenrigsordfører Søren Pind er allerede nu ude og opfordre Lars Løkke Rasmussen til at redde partikollegaens liv på topplan.

"Angiveligt er min gæve gode stærke ven, Peter, PC, faldet ved valget i Sønderjylland. Det er godt nok en hård besked at sluge... Jeg håber, min formand, såfremt han bliver statsminister, inviterer den mand, der har været Venstres chefforhandler, ind som minister på evt. kommende ministerhold. Av for pokker, hvor gør den nyhed mig ked af det," skriver Søren Pind på Facebook.

Skidt valg for Venstre

 I den seneste valgperiode har Peter Christensen været finansordfører for Venstre, som er gået 13 mandater tilbage efter det dårligste valg i 25 år. Det betyder, at en række markante politikere står til at ryge ud, blandt andet Martin Geertsen eller Jan E. Jørgensen i København.

"Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti - og det har jeg også. 14 spændende og sjove år er det blevet til i Folketinget. Det har været 14 år med resultater, hårdt arbejde og på gode dage, har vi trukket Danmark i en markant mere borgerlig retning," skriver Peter Christensen på Facebook.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab