Peter Christensen er ude af Folketinget
Den 40-årige elektriker Peter Christensen, der i årevis har været en profil for Venstre, er ikke valgt ind i Folketinget. Han var opstillet i Sønderjylland.
Foto: Scanpix
Efter 14 år i Folketinget er det slut for den højt profilerede Venstre-politiker Peter Christensen.

Det skriver politikeren selv på Facebook.

 "Med markant V-tilbagegang i Sønderjylland bliver der desværre ikke plads til mig som Folketingsmedlem længere. Jeg havde set frem til fire år mere, men på sådan en regnfuld og lidt trist fredag er det nu alligevel opløftende, at danskerne har valgt de borgerlige partier til at lede Danmark," lyder det i opdateringen.

Forsvarede Løkke bravt

Den 40-årige politiker har i årevis været en stærk støtte for formand Lars Løkke Rasmussen, ikke mindst i forbindelse med den første bilagssag, hvor han forsvarede sin formand bravt.

 Peter Christensen var formand for Venstres Ungdom fra 1999 til 2001, hvor han første gang blev valgt til Folketinget. Siden da har han bestredet en lang række poster som skatteordfører, finansordfører og politisk ordfører.

I 2011 blev han belønnet af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, der gav ham posten som skatteminister, hvor han sad i en kort periode indtil valgnederlaget samme år.

Søren Pind: Giv ham en ministerpost

Peter Christensens politiske liv kan dog stadig fortsætte på øverste hylde, da han kan blive udpeget til minister i en Løkke-ledet regering. Martin Lidegaard fra De Radikale blev eksempelvis energiminister i 2011, selvom han ikke blev valgt ind.

 Udenrigsordfører Søren Pind er allerede nu ude og opfordre Lars Løkke Rasmussen til at redde partikollegaens liv på topplan.

"Angiveligt er min gæve gode stærke ven, Peter, PC, faldet ved valget i Sønderjylland. Det er godt nok en hård besked at sluge... Jeg håber, min formand, såfremt han bliver statsminister, inviterer den mand, der har været Venstres chefforhandler, ind som minister på evt. kommende ministerhold. Av for pokker, hvor gør den nyhed mig ked af det," skriver Søren Pind på Facebook.

Skidt valg for Venstre

 I den seneste valgperiode har Peter Christensen været finansordfører for Venstre, som er gået 13 mandater tilbage efter det dårligste valg i 25 år. Det betyder, at en række markante politikere står til at ryge ud, blandt andet Martin Geertsen eller Jan E. Jørgensen i København.

"Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti - og det har jeg også. 14 spændende og sjove år er det blevet til i Folketinget. Det har været 14 år med resultater, hårdt arbejde og på gode dage, har vi trukket Danmark i en markant mere borgerlig retning," skriver Peter Christensen på Facebook.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk betting-komet vokser massivt: Både omsætning og indtjening tordner op

Arbejdernes Landsbank tjente over en halv mia kr i 2019: Forventer dårligere resultat end de sidste fem år i 2020

Københavns bilister får flere parkeringsbøder

Trump benåder og formilder straf til flere bag økonomisk kriminalitet

Arlas omsætning vokser igen - til over 78 mia. kr.: Salget af mærkevarer med høj indtjening stiger 5 pct.

Analysehus: 1,67 mio. containere ramt af corona-krisen

Sydbank: Genmabs januarsalg af Darzalex lidt svagere end ventet