Løkke afviste at præcisere kontanthjælpsloft 12 gange
Under dagens spørgetime undgik Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen gentagne gange af komme ind på planerne for kontanthjælpsloftet.
Foto: Scanpix
Politik Af
Hvad skal det maksimale beløb for kontanthjælp være, og kan vælgerne få det at vide før valget?

Helt nøjagtig 12 gange forsøgte pressen tirsdag uden held at få Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til at svare på de to spørgsmål.

Det sker, efter at partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, mandag over for DR slog fast, at loftet først vil blive lagt frem, hvis Venstre vinder næste valg.

Hvorfor vil Venstre ikke fortælle, hvor kontanthjælpsloftet skal være?

"Vi vil gerne have danskernes opbakning til overhovedet at lave et kontanthjælpsloft. Og når vi vil det, så er det fordi, at et af de store problemer, vi har i Danmark er, at det for rigtig mange mennesker ikke kan betale sig at arbejde."

Men der er en lang række medlemmer af dit eget bagland, der siger, at de bliver nødt til at vide, hvor loftet er inden et valg. Vil du afvise det?

"Jamen, jeg står ikke her i dag og kommer med et præcist tal. Vi ønsker at lave en jobreform, der rummer flere elementer," siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til loftet over kontanthjælp og en samtidig lettelse af skatten i bunden.

Din egen politiske ordfører sagde i går, at I ikke vil fortælle folk, hvor loftet skal være, før I sidder i regeringskontorerne. Hvorfor kan man ikke få at vide, hvor man har Venstre?

"Folk ved godt, hvor man har Venstre i modsætning til den regering, vi har nu, der blev valgt på en stribe usandheder og et økonomisk fatamorgana. Så man skal være varsom med, hvordan man griber tingene an i dag," lød det fra formanden.

Efter et par spørgsmål mere, lød det sådan her:

Får vi fremlagt kontanthjælpsloftet inden valget, eller når I sider i regerings-kontorene?

"Jeg ved ikke, hvornår valget skal være."

Får folk at vide, hvor Venstres kontanthjælpsloft ligger før valget eller er det først efter valget, I vil fortælle om det?

"Jamen, jeg laver ikke andet end at fortælle om det," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"Nemlig, at vi vil lægge et loft over, hvor meget man samlet set kan få i ydelser - en flygtningefamilie får 120.000 kroner mere, end da jeg var statsminister, og det er for meget - og så investere i skattelettelser."

Er du enig med Inger Støjberg i, at man først vil fremlægge loftet efter valget, eller er du ikke enig med Inger Støjberg?

"Der bliver ikke lagt noget kontanthjælpsloft frem i dag, og det er hvad jeg kan sige om det," fastslog Venstres formand.

/ritzau/

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanskrisens skræk er her stadig og giver investorerne flere fordele, men de danske investorer holder sig fra derivater

Investor Live: Her er fire aktier som var i rampelyset i dagens handel

Britta Nielsen idømmes 6,5 års fængsel for svindel

Aktieanalytiker: Sparekasses aktie kan blive det næste mål for opkøb fra en konkurrent

Ny strategi skal få udlandet til at investere i Danmark

Spar Nord og Nykredits lommepenge-teknologi skal sælges til banker i ind-og udland

Kendt app skifter navn igen: "Vi begyndte at blive spurgt, om man kunne købe AK47'ere og andre våben hos os"

Sydbank efter Apple-nedjustering: Flere virksomheder kan følge trop

Finans Danmark efter storbankers kritik af lovsammenstød: Det skal undgås