EU-kompromis kan forsinke Danmarks milliarder
Vi skal nok få vores penge, men vi ved ikke hvornår, siger økonomiminister Morten Østergaard (R).
Foto: Scanpix
Politik Af
Fredagens politiske EU-kompromis om betalingen af især den store britiske ekstraregning på EU-kontingentet svarer ikke umiddelbart på, hvornår Danmark får returneret de cirka 2,4 mia. kr., Danmark har betalt for meget.

"Det ved vi ikke præcis endnu. Men vi ved, at vi får det, der er vores," siger økonomiminister Morten Østergaard (R) efter afslutningen af økonomi- og finansministermødet i Bruxelles.

Budgetkommissær Kristalina Georgieva bekræfter på et pressemøde, at det endnu er for tidligt at sige, hvornår pengene bliver udbetalt til de lande, der har fået justeret deres kontingent til mindre beløb end oprindeligt beregnet.

Det gælder ud over Danmark også blandt andre Frankrig og Tyskland, der ifølge kommissæren bliver afhængig af, hvornår lande som Storbritannien, Holland og Grækenland vælger at betale deres ekstraregninger efter at have fået forhøjet deres kontingentbeløb.

"Alle ved, at det her ikke er kommissionens penge. Så vi er nødt til at drive penge ind, før vi kan give penge tilbage," siger budgetkommissæren.

"Medlemslandene kan være trygge ved, at de får deres penge til næste år. Men det er endnu for tidligt at sige, om det bliver i én rate, når vi har fået alle pengene ind, eller om det bliver i flere rater. Nu må vi se, hvordan det går med indsamlingen," siger Georgieva og holder muligheden åben for, at alle lande trods alt kan vælge at betale det fulde kontingent 1. december. Og at Danmark dermed kan få sine penge til den dato.

Fredagens politiske aftale mellem ministrene skal nu oversættes til paragraffer.

Kommissær Georgieva regner med, at hun i begyndelsen af næste uge kan præsentere et konkret forslag til ændrede kontingentregler.

Der er ikke lagt op til, at der skal laves om på selve kontingentets størrelse eller beregningsmetoden.

Men økonomi- og finansministrene er enige om, at det i år med særligt store justeringer af kontingentet skal være muligt at udskyde betalingsfristen fra 1. december i kontingentåret til 1. september det følgende år.

/ritzau/

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål

Markedet lukker: Mærsk og Jyske Bank blev ramt af ny nedtur i coronarødt marked

Ny medico-fond skal bygge bro til USA: 100 mio dollar søges

150.000 privatansatte har fået ny overenskomst: "Aftalen er i vores optik i den dyre ende af skalaen"

Forhandlingsmandat vedtaget: Afgrunden vokser mellem EU og briterne før brexit-forhandling

Digital udfordrerbank får milliardindsprøjtning: Værdisættes til 38 mia kr

Aktieåbning i USA: Wall Street retter op oven på mandagens markante fald