Nina Smith i front for dagpengekommission
Politik Af
Den kendte økonomiprofessor Nina Smith kommer til at stå i spidsen for den kommission, der skal kulegrave dagpengesystemet, erfarer Børsen.

Kommissionen, der desuden får deltagelse af arbejdsmarkedets parter, skal efter en gennemgående analyse af dagpengesystemet præsentere konkrete modeller til en modernisering af systemet. 

Målet er ifølge Børsens oplysninger at tilpasse dagpengesystemet, så det i højere grad passer til det
nuværende arbejdsmarked med forskelligartede arbejds-, ansættelses- og
aflønningsforhold. Desuden skal indretningen af dagpengesystemet passe til et
stadigt mere internationalt arbejdsmarked.

Dagpengesystemet blev sidst ændret med dagpengereformen fra 2011. Den blev til under VK-regeringen med stemmer fra Dansk Folkeparti og de Radikale og reducerede dagpengeperioden fra fire til to år. Den har siden været  under skarp kritik, fordi langt flere er faldet ud af dagpengesystemet end det var ventet.

Der afholdes pressemøde kl. 13. 
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked