Politik Af
Hundredtusinder af danskere benytter hvert år muligheden for at gå ind på Skats hjemmeside og trække en del af håndværkerregningen fra.

Og det skal de blive ved med, hvis det står til Dansk Byggeri, som opfordrer til, at boligjob-ordningen fortsætter, når regeringen efter påske går i gang med forhandlinger om en ny vækstpakke.

"Ordningen har både en god effekt på beskæftigelsen og på kvaliteten af vores boliger, ligesom den begrænser sort arbejde," siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius med henvisning til, at ordningen i 2012 skabte knap 5000 fuldtidsarbejdspladser.

Helst ser Dansk Byggeri, at fradraget øges fra de nuværende 15.000 til 25.000, samtidig med at der udarbejdes en grøn positiv liste.

Den skal motivere boligejerne til energiforbedringer, for eksempel nye vinduer og isolering.

"På den måde vil vi se nogle større investeringer i boligerne, og det er der brug for, hvis Danmark skal leve op til den politiske målsætning om, at vi i 2050 skal være helt uafhængige af fossile brændstoffer," siger Torben Liborius.

"Hvis man virkelig mener klimamålene seriøst, bør man hæve håndværkerfradraget," siger han.

Hvis fradraget øges, stiger statens udgifter til 2,1 milliarder kroner årligt, men en stor del af pengene modsvares ifølge Dansk Byggeri af øgede momsindtægter, sparet understøttelse og ekstra skatteindtægter.

Ifølge en rundringning foretaget af Ugebrevet A4 til erhvervsordførerne i Folketinget er det usikkert, om den nuværende ordning fortsætter.

I rød blok er man enten uafklarede eller direkte modstandere, mens der i blå blok er stemning for at udvide ordningen.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


E-sport vokser eksplosivt i verden: Omsætning spås over 7 milliarder i 2019

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen