Mette Touborg stopper som næstformand i SF
Foto: Scanpix
Lejres borgmester, Mette Touborg, stopper som næstformand i SF. Det skriver hun på Facebook.

Dermed følger hun den anden SF-formand Peter Westermann, politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen, gruppeformand Karina Lorentzen og sin partiformand Annette Vilhelmsen, som torsdag annoncerede sin afgang som formand og samtidig trak SF ud af regeringen.

"Vilhelmsen har taget ansvaret på sig, som en rigtig formand skal. Men jeg må sige, at der er god grund til, at alle vi andre tager hver vores del af ansvaret også. Som næstformand i SF følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand," skriver Mette Touborg på Facebook.

Udover de mange ledige poster internt i partiet, så meddelte en af de store SF-profiler, afgående sundhedsminister Astrid Krag, i går, at hun skifter til Socialdemokraterne.

Dermed står SF fuldstændig uden politisk ledelse.

Mette Touborg er et af partiets stærke kort, hvor hun ved kommunalvalget i november 2013 gentog succesen fra kommunalvalget i 2009. Ved valget i 2013 fik hun 4727 personlige stemmer, hvilket svarer til 28,7 pct. af samtlige afgivne stemmer.

SF har for nuværende tre medlemmer i bestyrelsen i Kommunernes Landsforening (KL). KL skal have ny bestyrelse til marts, hvor bestyrelsen skal sammensættes, så den afspejler valgresultatet fra november 2013.

Da SF var kommunalvalgets store taber, så mister SF to pladser i KL's bestyrelse, og den plads er fortsat reserveret til Mette Touborg.

Mette Touborg er datter af forhenværende medlem af Folketinget for SF Kristen Touborg.

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sampension nedbringer aktieporteføljes klimaaftryk med 20 pct: "Det er den mest effektive måde at arbejde med klima på"

USA: Tiårige rente i laveste niveau nogensinde

Luksusmærker i risiko for at miste op til 40 mia euro i omsætning efter virusudbrud

Aktiestatus i USA: Virusfrygten vender de indledende stigninger til fald

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål

S-smæk til rige kommuner med mange ældre bygger på luft: "Det lugter lidt af, at det handler om noget andet end faglighed"

Markedet lukker: Mærsk og Jyske Bank blev ramt af ny nedtur i coronarødt marked